GYM- EN TURNVERENIGING

1e rws C turnwedstrijd Dames levert 21 medailles op

Afgelopen zaterdag was Fit weer goed vertegenwoordig bij de RWS C wedstrijden in Hoogeveen. 33 deelnemers op verschillende niveaus en categorieën deden mee aan deze wedstrijden. Fit behaalde in drie verschillende velden 21 medailles.

Op de 4 kamp werden maar liefst 11 medailles behaald. Maud Kamps wist in haar categorie pupil 1 D4 de hoogste score te halen en won daarmee de gouden medaille. Rozanne de Boer wist de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Ook Eloise Marissen 6e en Denise Hulzebosch 8e deden mee in deze categorie en hebben een keurige wedstrijd geturnd onder leiding van Femmy Kompagnie, die hun deze wedstrijd heeft begeleid. In de categorie pupil 1 D3 wisten Jill Hidding en Lara Beuving de 1e en 2e plek te veroveren. In een deelnemersveld van 20 tegenstanders hebben ze het ontzettend goed gedaan. In de categorie pupil 2 D3 en D4, wisten Marit Turkstra 1e, Arwen Dolfing 1e, Floor Timmerman 2e , Sophie Ribberink 2e de gouden en zilveren medaille in ontvangst te nemen. Sigrid Westerhof eindigde op het niveau D4 op de 6e plaats. De jeugd 1 meiden deden het in hun deelnemersveld ook heel erg goed. Sophie Tamming wist zich na een nare val van de brug bij het inturnen zich snel te herpakken en heeft alle onderdelen keurig geturnd en dat uitte zich dan ook in de 1e plaats. Carmen Hulzebosch eindigde daaronder op de 2e plek met maar liefst 4 punten verschil. Helaas had ze 2 punten laten liggen op vloer, voor de rest heeft ze een constante wedstrijd geturnd. Op het niveau D4 deden Inez Donker, Jennifer de Jonge, Ellen Westerhof en Iris Visscher mee. Een gezellig groep meiden om mee te werken. Inez Donker won de Bronzen medaille, die stond met een grote glimlach op het podium. Een paar plekken eronder eindigde Jennifer 7e, Ellen 8e en Iris 9e plaats.

In een aparte Ringenzwaaiwedstrijd werden er drie medailles behaald. Carmen Hulzebosch 1e, Sophie Tamming 2e en Iris Visscher werd in haar categorie 3e. Sophie Ribberink, Eloise Marissen, Floor Timmerman en Jill Hidding eindigen net daaronder met een 4e en 5e plaats.

Aan de 5-kamp deden de Instappers op niveau D3 mee: Lotte Matthijssen 1e , Isa Kuperus 4e , Danique Schuur 6e, Lindi Ribberink 8e, Eline Hulzebosch 11e , Elisa Vaartjes 12e en Fleur de Vries 13e. Voor het eerst dit jaar mochten ze meedoen aan een officiële wedstrijd wat best spannend was. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en mooie onderdelen laten zien. Ook deden de jeugd 2 Supplement H meiden mee aan de 5 kamp. Daarbij eindigde het hele podium in de FIT-kleuren. Louise Diekema wist de eerste plek te bemachtigen en daaronder eindigde Sarah Dijkstra op een keurige 2 plek en 3e werd Ellen de Boer met een mooie eindscore. Net naast het podium greep Bente Stahlmecke met een 4e plaats. Hannah Gritter eindigde op een keurige 6e plaats. Knap gedaan meiden en ook dit jaar voor de eerste keer keuze oefenstof. De junioren/senioren deden dit jaar ook mee aan de 5-kamp supplement H. Hierbij lukte het FIT weer alle podiumplekken te bemachtigen. Lisanne Fikkert werd 1e, Ronja Sikkema 2e en Luna van der Kuur 3e. Layla Haak eindigde op een keurige 6e plek met de hoogste score op Balk!

Wij als trainsters en trainers kunnen terug kijken op een goede wedstrijddag met veel goede prestaties en overwinningen van de deelnemers en gaan hard aan de slag voor de volgende wedstrijd om de punten op de i te krijgen. Op naar 20 mei waar de 2e RWS C wedstrijden plaatsvinden in Hollandscheveld.