GYM- EN TURNVERENIGING

1e wedstrijd RWS A

Dalen-Beilen
Afgelopen zaterdag was de openingswedstrijd van het nieuwe turnseizoen in de 3e divisie. 10 turnsters van FIT verschenen op de wedstrijdvloer. Dagra van der Wekken behaalde de hoogste notering met een 6e plaats in het eindklassement.

Sarah Molen, Maureen Feijen en Dagra van der Wekken hebben dit seizoen de overstap gemaakt van de vijfde naar de derde divisie. Alledrie turnen ze in de categorie Pupil 1 N3. In een deelnemersveld van 18 turnsters behaalde Dagra een 6e plaats, Sarah een 9e plaats en Maureen een 10e plaats. Saskia Zinger, die vorig seizoen nog in de vierde divisie turnde, behaalde in de categorie Pupil 2 N3 een 11e plaats. Marit Turkstra komt uit in de categorie Jeugd N4 en turnt dit seizoen de laatste keer voorgeschreven oefenstof. Ze behaalde een 12e plaatst.

In de keuze oefenstof behaalde Kes Knol in de categorie Jeugd E een 11e plaats. Joni Vochteloo werd 8e, Larissa Kuipers 9e en Floor van Ruth 12e in de categorie Junior D. Marit van der Veen behaalde in de categorie Senior C een 7e plaats.

Tevens was dit een plaatsingswedstrijd voor de toestelfinales later in het seizoen. Dagra van der Wekken heeft zich als 2e geplaatst op het onderdeel sprong en als 3e op brug. Joni Vochteloo als 1e op brug en 2e op vloer en Marit van der Veen als 3e op brug en 1e op vloer.

Aanstaande zaterdag 17 januari turnt Dèbra Knorren haar wedstrijd om het provinciaal kampioenschap in Heerenveen (Groningen, Friesland en Drenthe). Tevens is dit een plaatsingswedstrijd voor de landelijke kwartfinale. Veertien FIT-heren turnen hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Hoogeveen.