GYM- EN TURNVERENIGING

22 medailles bij de eerste wedstrijd RWS C

Afgelopen zaterdag was alweer de eerste RWS C wedstrijd in Hoogeveen voor Turn – en Gymvereniging FIT Beilen waar maar liefst 32 meiden aan mee deden. Dit verspreidt over 3 rondes op verschillende niveaus in verschillende leeftijdscategorieën. Op de 4/5 kamp werden maar liefst 14 medailles behaald. De eerste plaats werd behaald door Lara Beuving, Lisa Koster, Luna van der Kuur en Sophie Tamming. De tweede plaats werd behaald door Floor Timmerman, Daniek oude Velthuis, Ronja Sikkema en Carmen Hulzebosch. De Bronzen medaille werd behaald door Marit Turkstra, Esmee Cuperus, Sophie Ribberink, Chantal Vrielink, Anouk Brouwer en Sarah Dijkstra. Daarnaast waren er nog Aparte Ringzwaai wedstrijden waarbij 8 medailles zijn behaald. Anouk Brouwer, Bente Stahlmecke, Sarah Dijkstra en Sophie Tamming behaalde hierbij een mooie eerste plaats. De tweede plek werd behaald door Ellen Westerhof. De derde plaats werd behaald door Carmen Hulzebosch, Merit Bos en Iris Visscher. Alle deelnemers die mee deden hebben het super gedaan en kunnen terug kijken of een gezellige en sportieve middag. De volgende RWS c wedstrijden zijn op 28 mei in Smilde.

In de eerste ronde deden er 7 deelnemers mee van Fit. De Instapper en de pupillen 1. Voor de instappers was dit hun eerste wedstrijd en dan is het best ook spannend. Lara Beuving behaalde op het niveau D3 een eerste plek. In dezelfde categorie behaalde Maud Kamps de 5de plek, Donna Robbemont 6de plek en Rozanne de Boer 7de plek. In de categorie Pupil 1 D3 behaalde Floor Timmerman een tweede plek en Marit Turkstra de derde plek. Joelle de Vries behaalde een keurige 6de plaats.
De tweede ronde was goed vertegenwoordig met maar liefst 14 deelnemers. Lilian Groenink en Sophie Ribberink deden mee in de categorie pupil 1 D4. Ze moesten strijden tegen 10 andere deelnemers. Sophie behaalde de derde plaats en Lilian een keurige 6de plaats.

Dit jaar deden Lisa, Daniek, Eliese en Emily mee op het niveau supplement H keuze oefenstof. Hierbij is de oefening niet meer voorgeschreven en moeten ze deze zelf in elkaar zetten. Lisa Behaalde de 1ste plaats, Daniek een 2de plaats. Niet ver daar vandaan behaalde Eliese Meints een keurig 5de plek. Emily Gaasbeek deed voor eerst mee aan de wedstrijd en werd 9de.

Ook op het zelfde niveau maar een leeftijdscategorie hoger de Junioren moest alleen Fit tegen elkaar strijden met 8 deelnemers op de 5 Kamp. Helaas moest Kelly Paas afmelden voor deze wedstrijd. Luna 1ste, Ronja 2de, Esmee 3de . Nienke Oudman werd 4de, Lisanne Fikkert 5de, Inge Tekelenburg 6de , Valerie Robbemont 7de en Thirza Heijen 8ste.

De laatste ronde deden de pupillen 2 en Jeugd 1 mee. Op het niveau D3 was het hele podium voor Fit. Sophie 1ste, Carmen 2de en Chantal 3de ze zaten alle drie dicht bij elkaar met de eind score en ze hadden maar liefst 16 tegenstanders.

Op het niveau D4 behaalde Anouk een 3de plaats. Ellen westerhof zat er niet ver vandaan en werd uiteindelijk 5de. Iris Visscher behaalde de 7de plek en Inez Donker een 8ste plek.

Op het niveau jeugd 1 D3 werd Sarah Dijkstra 3de. Louise Diekema moest afmelden I.v.m. ziekte wat erg jammer was, hopelijk is ze er de volgende wedstrijd weer bij!

Ook in de categorie jeugd 1 D4 deden Merit en Bente mee. Voor het eerst op dit niveau en dat was nog best lastig, maar hebben het uiteindelijk heel goed gedaan. Bente eindigde op de 5de plek en Merit op een twaalfde plek, ze kon helaas haar vloer niet afmaken I.v.m. een blessure. Ellen de Boer kon helaas niet mee doen aan deze wedstrijden, hopelijk is ze de volgende keer weer bij.