GYM- EN TURNVERENIGING

2e Regionale Dameswedstrijd turnen-A (3e en 4e divisie)

De instappers mochten vandaag in Hoogeveen bij 2e RWS A wedstrijd het spits afbijten. Met veel gezonde spanning begonnen we aan het eerste toestel de evenwichtsbalk. Evi Steenge (12e) turnde een goede en constante wedstrijd, sprong was daarbij de uitblinker waarmee ze 6de eindigde. Lieke Timmerman (11e) die net boven Evi eindigde had haar beste score op vloer die ze keurig had uitgevoerd, daarnaast is ze bijgeplaatst voor de toestelfinale op brug. Zenna van der Giezen (19) heeft zich t.o.v de vorige wedstrijd goed verbeterd en een prima wedstrijd geturnd, helaas kleine fout op de balk wat haar 2 punten kostte. Frederieke Diekema die de vorige wedstrijd 3e was geworden eindigde dit keer op een toch keurige 7e plek, met toestelfinales op sprong, balk en vloer. Frederieke mag zich klaar maken voor de provinciale kampioenschappen (PK) op 8 april. Succes Frederieke!

De tweede ronde kwamen Myrthe Dijk, Laura Huisman, Larissa Kuipers, Emilie Huijink en Floor van Ruth op de wedstrijdvloer. Myrthe (pupil2 N3) begon haar wedstrijd op het onderdeel sprong en behaalde daar haar hoogste score. Op de andere toestellen maakte ze kleine fouten. Toch wist ze nog een mooie 8e plek te behalen. Ze behaalde reeds de toestelfinale op balk, vandaag behaalde ze plaatsing erbij op zowel Brug als Sprong. De andere dames begonnen hun wedstrijd aan het onderdeel brug. Laura (Junior D) had haar oefening aangepast en dit pakte goed uit. Ze wist maar liefst 5 punten meer te scoren ten opzichte van de vorige wedstrijd. In een sterk deelnemersveld van 38 turnsters behaalde ze een 20e plaats. Ook Floor (Senior C) verbeterde haar puntentotaal met meer dan 5 punten en eindigde op een 18e plaats. Door een gemiste samenstellingseis miste ze op een haar na een toestelfinale aan brug. Larissa (Senior C) was niet in haar beste doen. Tijdens de training laat ze mooie, ruim geturnde elementen zien. Maar tijdens de wedstrijd lukte dit helaas niet en moest ze genoegen nemen met een 22e plaats. Wel wist ze zich de vorige wedstrijd al te plaatsen voor de toestelfinale op vloer. Emilie (Senior C) kan op alle toestellen alle eisen turnen. Dit komt er tijdens de wedstrijden nog niet uit omdat het nog te wisselvallig is. In de trainingen moet ze hard werken aan haar stabiliteit. Ook tijdens de wedstrijd miste ze stabiliteit wat resulteerde in een 27e plaats.

In de derde wedstrijd turnden Saskia Zinger en Demy Kleine (beide Jeugd E) een goede wedstrijd wat resulteerde in een respectievelijk 5e en 6e plaats. Aan brug hadden de dames tijdens de trainingen hard gewerkt aan netheid en dit zag je ook terug in de wedstrijdoefeningen. Beide meiden turnden mooie balkoefeningen met hier en daar wat wiebeltjes. Ze mogen beide de finale op dit onderdeel turnen. Ook op vloer zijn zowel Saskia als Demy bijgeplaatst. Tijdens de vorige wedstrijd had Demy zich al geplaatst voor de sprongfinale. Volgende week zaterdag turnt Demy haar landelijke halve finale in Bellingwolde.
Bij de Senioren dames D-niveau kwamen 3 Fitdames in actie: Wendy Huijink, Mariska Venema en Anouk Westerhof.
Wendy liet 1 steekje vallen bij de arabier op de balk, waardoor ze de felbegeerde gouden plak – die ze de eerste wedstrijd wel had gehaald – net misliep en genoegen moest nemen met toch een prachtige bronzen plek. Mariska was in topvorm en wist zelfs Wendy te verslaan en eindigde op een 2e plaats. Anouk turnde ook een stabiele wedstrijd met een keurige 8e plaats.
Wendy, Mariska en Anouk plaatsten zich hiermee alledrie voor de PK op 8 april a.s. en voor de toestelfinale op Sprong. Wendy en Mariska ook nog op balk en vloer!