GYM- EN TURNVERENIGING

2e RWS C Wedstrijd 2018

Tijdens de 2e wedstrijd van de RWS C wedstrijden in Hoogeveen deden weer een groot aantal Fitters mee. Deze meiden waren verdeeld over drie wedstrijden. In de eerste wedstrijd kwamen de instap D4 meiden aanbod o.l.v. Hanneke Hoekstra.

In een deelnemersveld van 17 meiden wisten de meiden van Fit allemaal boven aan te eindigen. Liv Hultink behaalde een keurige 7e plaats met haar hoogste score op vloer. Net daarboven eindigde Dominique Groenink met een keurige 5e plaats ook zij behaalde haar hoogste score op vloer. Net naast het podium eindigde Silva Nijland met een keurige 4e plek met maar 0,5 punt verschil van Eline Oldenwening, die derde is geworden. Amy Knegt wist de zilveren medaille te behalen en Anniek Herlaar wist met maar liefst 4 punten verschil van de tweede de gouden medaille te behalen.

Amber Vos, Eline Hulzebosch, Danique Schuur en Fleur de Vries deden de eerste ronde mee op het niveau pupil 1 D4 5-kamp. Fleur de Vries behaalde een keurige 5e plek met de hoogste score op sprong van de hele groep. Net daarboven op de 4e plek eindigde Danique Schuur met het hoogste cijfer op vloer. De zilveren medaille werd door Eline Hulzebosch behaald die een keurige constante wedstrijd heeft geturnd. Amber vos wist met nipt verschil van Eline de gouden medaille te winnen.

Bij de dames Senior 6H wist Luna van de Kuur zich te revancheren t.o.v. de vorige wedstrijd. Waar ze toen laatste werd door te veel weigeringen bij sprong, wist ze nu het GOUD te bemachtigen. Ronja Sikkema eindigde met 0,5 achter haar keurig op de 2e plaats. Nienke Oudman behaalde de 5e plaats.Iris Visscher behaalde bij jeugd 2H de 11e plaats.
Bij de aparte ringenwedstrijd wisten Luna, Ronja en Iris met een 11.05 punten ex aequo te eindigen op een 1e plaats. Nienke turnde voor het eerst de dislok op een wedstrijd en werd hiermee knap 5e.

Helaas moesten Esmée Cuperus en Natasja Smit verstek laten gaan wegens ziekte.

In de 2e wedstrijd deden onze instappers Esther Afman en Daphne Hoekstra mee op het niveau D3. Hierbij wisten ze weer in een groot deelnemersveld de 1e en 2e plek te behalen met keurige cijfers op alle onderdelen. Dat wordt volgend jaar een niveau omhoog. Bij de aparte ringenzwaai-wedstrijd hebben ze stuivertje gewisseld en werd Daphne 1e en Esther 2e.
Ook in de categorie Junior H deden 6 meiden mee van Fit. In een groep van 15 meiden was de tegenstand best groot en hebben de meiden het erg goed gedaan.
Bianca Koerts, die voor het eerst voor FIT uitkwam bij een wedstrijd werd knap 1e bij de 4-kamp
Irem de Jong, nog maar net een paar maandjes lid van FIT, werd keurig 4e met zelfs een 1e plaats op brug-ongelijk. Bente Stahlmecke zat er vlak achter met een 5e plaats. Alysha Hoogenkamp werd 7e, direct gevolgd door Layla Haak 8e. Hannah Gritter werd 13e door een mislukte brugoefening, maar met wel een mooie balkoefening waar ze 4e werd.

Bij het ringenzwaaien was het ook Bianca die in de prijzen viel en met 11.75 punten het zilver omgehangen kreeg. Layla en Bente werden respectievelijk 5e en 6e. Hannah en Alysha zaten daar weer achter met een 8e en 10e plaats.

In de laatste ronde turnde Sophie Ribberink op het niveau jeugd 1 D4 een erg goede wedstrijd. Helaas kwam ze net naast het podium met maar een halve punt verschil met de derde. Ook in deze ronde turnde Maud Kamps en Rozanne de Boer hun wedstrijd. Helaas maakte Rozanne een foutje bij de brug en dit koste haar helaas wel wat punten en dus een podiumplek. Toch behaalde ze nog een keurige 5e plaats. Maud Kamps wist met een hele mooie en constante wedstrijd de zilveren plak binnen te slepen. Ilse van Droffelaar wist in haar categorie 15 andere deelnemers achter zich te laten en het GOUD te bemachtigen. Bij de aparte ringenzwaai-wedstrijd werd Maud Kamps 1e, Rozanne 2e, Sophie 3e. Ook Ilse werd 3e in haar ringencategorie.