GYM- EN TURNVERENIGING

5 medailles turnsters op RWS B in Westerbork.

20 FIT-turnsters deden mee aan de KNGU-meerkamp turnwedstrijden B-niveau van het gewest Drenthe. Twee gouden medailles waren er voor Naomi Afman en Lisa Koster. Een zilveren plak voor Maaike den Bleker en Twee bronzen medailles voor Aryanna Tackling en Dagra van der Wekken. Sarah Molema en Merijn Fokkema visten met een vierde plaats net achter het net.

De eerste ronde turnden pupil 2 D1 Naomi Afman, Aryanna Tackling en Sylvana Jager. Naomi eindigde keurig 1e met 2 1e plaatsen op brug en balk, Aryanna werd 3e met haar beste onderdeel de balk 2e. Sylvana liet met een 5e plaats ook een goede wedstrijd zien. Bij Jeugd1-D1 kwamen Dagra van der Wekken, Sarah Molema en Maureen Feijen in de baan. Dagra behaalde de bronzen medaille met 1e plaatsen op brug en balk. Sarah werd nipt 4e met 3e plaatsen op sprong en balk. Maureen werd 7e met 4e plaatsen op sprong en balk.

Junior E was goed vertegenwoordigd door Merijn Fokkema, Marit Turkstra, Amber Duinkerken, Inez Koops en Chiara Bruggeman. Lisanne ter Braak was helaas geblesseerd.  Merijn turnde een mooie wedstrijd. Zij behaalde nipt de 4e plaats met een 2e plaats op sprong. Marit werd 10e met een 3e plaats op vloer; Amber werd 13e met een misser op de brug, maar met wel een keurige 4e plaats op balk; Inez werd 16e, ze ging de mist in op balk, maar veroverde wel de 1e plaats op vloer met een prachtige oefening. Ook Chiara had een misser op de balk – ze werd 21e. De tweede ronde kwam Iris Slim uit op Jeugd2 F-niveau: met een misser op de balk, maar wel een goede sprong en vloeroefening behaalde Iris de 5e plaats.

Bij junior F hadden we Maaike den Bleker, Janine Kompagnie en Afke Heuker. Maaike werd 2e met twee 3e plaatsen op sprong en vloer. Janine behaalde de 6e plaats met 1e op sprong. Met een misser bij sprong werd Afke 8e met voor haar beste onderdeel de balk 5e.

In de 3e ronde was het de beurt aan Lisa Koster Junior G – zij behaalde daar superieur de 1e plaats met twee 1e plaatsen op sprong en brug en twee 2e plaatsen op balk en vloer – grote klasse!

De 4e ronde was voor pupil 1-D1 Erin Stahmecke en Ilse Veldkamp. Erin haalde de 5e plaats met voor haar twee 2e plaatsen op sprong en balk. Ilse werd 7e met voor haar als beste een 4e plaats op balk. Tot slot moest bij senior E: Ilse Duinkerken uitkomen. Ilse turnde naar een 6e plaats met voor haar als beste de sprong met een 5e plaats.

Deze turnwedstrijden waren ook meteen de plaatsingswedstrijden voor de Provinciale kampioenschappen op 8 april in Hoogeveen en de Toestelfinales op 10 juni in Emmen.

Geplaatst voor de Provinciale Kampioenschappen: Naomi Afman, Merijn Fokkema, Maaike den Bleker en Lisa Koster.

Toestelfinales werden bereikt door: Naomi Afman (brug, balk), Dagra van der Wekken (brug, balk), Merijn Fokkema (sprong), Marit Turkstra (vloer), Inez Koops (vloer), Iris Slim (sprong, vloer), Janine Kompagnie (sprong), Lisa Koster (sprong, brug, balk, vloer),

Komende zaterdag mogen negen A-turnsters van FIT naar Assen voor de plaatsingswedstrijd 3e divisie district Noord.