GYM- EN TURNVERENIGING

5 medaillewinnaars bij de Provinciale kampioenschappen in Hoogeveen

12 dames van FIT-Beilen hadden zich bij de rws B geplaatst voor de Provinciale Kampioenschappen in Hoogeveen – waarvan 5 dames het erepodium wisten te halen. Goud was er voor Anouk Westerhof en Afke Heuker; Zilver voor Maaike den Bleker en Brons voor Emilie Huijink en Myrthe Dijk.

In de eerste ronde turnde Myrthe van Dijk (instap D2) turnde een keurige wedstrijd. Was ze in haar eigen regio 1e, nu moest ze 2 turnster uit de andere regio boven haar dulden. Met een 1e plaats op de Brug eindigde Naomi Afman op een 8e plaats. Silvana Jager werd 10e. Vera Dijks (senior D-5edivisie) viel geblesseerd uit waardoor ze ook op laatste plaats eindigde.

In de tweede ronde werd Afke Heuker (Jeugd-D2) superieur kampioen met 1e plaatsen op brug en vloer. De concurrentie bij Jeugd-D1 voor Merijn Fokkema en Lisanne ter Braak was groot. Ze werden respectievelijk 9e en 12e, waarbij Merijn toch 2x tweede werd op zowel balk als vloer. Zowel in de voorrondes als op deze wedstrijden was Anouk Westerhof (junior F-5edivisie) onverslaanbaar – opnieuw ging ze naar huis met de Gouden medaille!

In de laatste ronde wint Maaike den Bleker (jeugd G-5edivisie) voor de 3e keer op rij een Zilveren plak met deze keer een eerste plaats op sprong. Demy Kleine (Pupil2-D1) liet een paar steekjes vallen en moest volstaan met een 8e plaats. Bij Junior E-4e divisie was het een spannende strijd – 1 toestel voor het eind stonden Emilie en Wendy Huijink nog op de eerste en tweede plaats. Emilie werd toch nog ingehaald met een 0,4 punten door 2 turnsters en werd daardoor 3e – Wendy moet uiteindelijk genoegen nemen met ook een keurige 5e plaats.

De meiden maken zich nu op voor de Toestelfinales op 6 juni a.s. in Zuidwolde Komende zaterdag is er de PK 3e divisie in Dalen waar 8 FITturnsters aan mee zullen doen.