GYM- EN TURNVERENIGING

6 medailles op 2e regionale B wedstrijden in Westerbork

18 FIT-turnsters deden mee aan de 2e KNGU-meerkamp turnwedstrijden B-niveau van het gewest Drenthe. Twee gouden medailles waren er voor Marit Turkstra en opnieuw voor Naomi Afman. Lisa Koster moest – na een gouden medaille in de vorige wedstrijd – nu genoegen nemen met een Zilveren plak. Ook Afke Heuker behaalde knap Zilver. Twee bronzen medailles voor Merijn Fokkema en de jarige Janine Kompagnie.

Wel een goede wedstrijd geturnd, maar net niet in de prijzen vielen Ilse Veldkamp met een 4 e plaats. 5 e plaatsen waren er voor: Erin Stahlmecke, Aryanna Tackling, Maureen Feijen, Maaike den Bleker en Ilse Duinkerken.

De eerste ronde turnde Lisa Koster Junior G – Lisa werd 1 e op sprong en balk, 2 e op brug, op vloer liet ze een steekje vallen, waardoor ze deze keer de 2 e plaats behaalde in het algemeen klassement. De 2 e ronde werd ook goed geturnd door Pupil 1-D1: Ilse Veldkamp en Erin Stahlmecke. Ilse viel net buiten de prijzen met een 4 e plaats – beste toestel: 1 e plaats op balk. Erin zat daar weer nipt achter met een 5 e plaats – met als beste een 3 e plaats op vloer.

Ilse Duinkerken, Senior E werd ook 5 e met 3 e plaatsen op brug en balk! Vloer een keurige 4 e plaats. In de 3 e ronde pupil 2-D1 met Goud voor Naomi Afman met nu ook plaatsing op sprong en vloer!Aryanna Tackling werd 5 e met plaatsing op de balk waar ze 1 e werd. Helaas is Silvana Jager geblesseerd en kwam niet in actie.

In de categorie Jeugd 1-D1 behaalde Maureen Feijen de 5 e plaats met als beste toestel een 3 e plaats op Brug-Ongelijk. Dagra vd Wekken werd 8 e met een 2 e plaats op de brug. Sarah Molema werd 9 e , met een 1 e plaats op balk, waardoor plaatsing toestelfinale.

Bij Junior E werd Marit Turkstra 1e met hierdoor plaatsing voor de provincale kampioenschappen en 2 e plaatsen op sprong en brug, waardoor toestelfinales! Merijn Fokkema behaalde de Bronzen plak met als beste toestel de sprong 4 e . Chiara Bruggeman werd 14 e . Amber Duinkerken werd door een val op vloer 16 e , maar plaatste zich wel voor de Brug-Ongelijk met een 3 e plaats. Inez Koops moest door haar knieblessure na de vloer – waar ze keurig 2 e werd – stoppen met de wedstrijd. Lisanne ter Braak deed na een enkelblessure gelukkig weer mee op twee toestellen – balk en brug – brug werd ze 9e.

In de laatste ronde moest Junior F nog haar wedstrijd turnen. Was het de vorige wedstrijd Maaike den Bleker die met een 2 e plaats in de prijzen viel. Nu waren het Afke Heuker en de jarige Janine Kompagnie die respektievelijk 2 e en 3 e werden. Maaike behaalde deze keer de 4 e plaats. Afke werd 1 e op brugongelijk en 2 e op sprong. Janine werd 1 e op sprong, 2 e op vloer en 3 e bij brug. Maaike behaalde twee 3 e plaatsen op sprong en balk.

Deze turnwedstrijden waren ook weer de plaatsingswedstrijden voor de Provinciale kampioenschappen op 8 april in Hoogeveen en de Toestelfinales op 10 juni in Emmen. Geplaatst voor de Provinciale Kampioenschappen waren al Naomi Afman, Merijn Fokkema, Maaike den Bleker en Lisa Koster – nu zijn erbij gekomen: Marit Turkstra en Afke Heuker. Toestelfinales werden bereikt door (cursief was al behaald bij de 1 e wedstrijd): Naomi Afman (sprong, vloer, brug, balk), Aryanna Tackling (balk), Ilse Veldkamp (balk), Dagra van der Wekken (brug, balk), Sarah Molema (balk), Marit Turkstra (sprong, brug, vloer), Merijn Fokkema (sprong), Inez Koops (vloer), Amber Duinkerken (brug), Iris Slim (sprong, vloer), Afke Heuker (sprong, brug), Janine Kompagnie (vloer, sprong), Lisa Koster (sprong, brug, balk, vloer).

Zaterdag 25 maart zijn er de 2 e rws A-wedstrijden in de nieuwe sporthal Activum in Hoogeveen voor 16 turnsters van FIT die uitkomen in de 3 e en 4 e divisie.