GYM- EN TURNVERENIGING

8 medailles RWS B in Westerbork

22 FIT-turnsters deden mee aan de KNGU-meerkamp turnwedstrijden B-niveau van het gewest Drenthe. Vier gouden medailles waren er voor Afke Heuker, Maaike den Bleker, Iris Slim en Maureen Feijen. Drie zilveren plakken voor Marit Turkstra, Aryanna Tackling en Sarah Molema. Brons was er voor Janine Kompagnie. De dames turnden op Brug-ongelijk, Evenwichtsbalk, Vloer en Sprong

In de 1e ronde wist Afke Heuker (Jeugd2G-5e divisie) op de 1e plaats te eindigen met een 1e plaats op de Brug-ongelijk. Bij Jeugd2F-4e divisie behaalde Marit Turkstra de 2e plaats, met een 1e plaats op sprong en 2e op vloer, Chiara Bruggeman werd 4e met een 1e plaats op de balk, Lisanne ter Braak 5e, Merijn Fokkema 6e en Inez Koops behaalde de 9e plaats.

In de 2e ronde wisten Instap D2 Ilse Veldkamp en Erin Stahlmecke respectievelijk 4e en 5e te eindigen, met een 3e plaats op brug voor Erin. Bij Pupil1-D1 behaalde Silvana Jager de 6e plaats en Naomi Afman de 8e plaats. Bij Junior F–5e divisie werd Veronique Meints 7e naast Janine Kompagnie 3e en Maaike den Bleker 1e met 1e plaatsen op balk en brug en 2e op vloer. Junior E-5e divisie: Tamara Stevens behaalde de 10e plaats met een 3e plaats op vloer. Amber Duinkerken werd 11e. Senior F-6e divisie: Pythia Nederhoed werd 5e met 1e plaatsen op balk en vloer.

Op Senior E–5e divisie behaalde ook Ilse Duinkerken de 5e plaats met een 1e plaats op sprong.

In de 3e ronde turnden Iris slim en Lisa Afman in de categorie jeugd 1 D2. Iris behaalde een hele mooie eerste plaats met 1e op balk en vloer en 2e op sprong en brug. Lisa Afman eindigde op de 10de plek. Aryanna Tackling eindigde op een keurige tweede plek in de categorie pupil 1D2 met 1e plaatsen op brug en sprong.

In de laatste ronde turnden Sarah Molema en Maureen Feijen in de categorie pupil 2D1. Van de 15 deelnemers behaalde Sarah de zilveren medaille met een 1e plaats op Balk en Maureen de gouden medaille met een 1e plaats op vloer en 2e op balk en sprong.

Deze wedstrijden waren ook meteen de plaatsingswedstrijden voor de Provinciale kampioenschappen op 23 april in Peize en de Toestelfinales op 21 mei in Dalen.

Geplaatst voor de Provinciale Kampioenschappen: Iris Slim, Aryanna Tackling, Maureen Feijen, Sarah Molema, Afke Heuker, Marit Turkstra, Maaike den Bleker, Janine Kompagnie.

Toestelfinales werden bereikt door: Iris Slim (sprong, brug, balk, vloer), Aryanna Tackling (sprong, brug), Maureen Feijen (sprong, balk, vloer), Sarah Molema (balk), Afke Heuker (brug), Marit Turkstra (sprong, vloer), Chiara Bruggeman (balk), Erin Stahlmecke (brug), Maaike den Bleker (brug, balk, vloer), Tamara Stevens (vloer), Ilse Duinkerken (sprong), Pythia Nederhoed (balk, vloer)

Komende zaterdag mogen elf A-turnsters van FIT naar Uithuizen voor de plaatsingswedstrijd 3e divisie Noord.