GYM- EN TURNVERENIGING

DAMES FIT goed voor 4 turnmedailles op Provinciale Kampioenschappen

GOUD voor Anouk Westerhof, Afke Heuker en Iris Slim en ZILVER voor Aryanna Tackling

Afgelopen zaterdag 23 april waren de Provinciale Kampioenschappen voor de B dames in Peize. 15 dames hadden zich hiervoor gekwalificeerd.
De eerste ronde was het de beurt aan Sarah Mollema, helaas moest Maureen Feijen wegens een blessure de wedstrijd missen. Sarah turnde een goede wedstrijd, ze behaalde een mooie 5e plek op zowel brug als vloer. Door twee vallen van balk werd Sarah 7e in totaal met een keurige score van 49,200. Merijn Fokkema, Marit Turkstra en Chiara Bruggeman (Jeugd 2 F) vielen net buiten de prijzen. Merijn werd op een halve punt 4e en de jarige Marit werd door een onderbreking op de brug helaas 5e, Chiara werd met een val van de balk 16e. Maaike den Bleker en Janine Kompagnie (junior F) moesten genoegen nemen met respectievelijk een 7e en 12e plaats. Maaike turnde een slordige brugoefening, de andere onderdelen gingen echter keurig.Janine turnde geen foutloze balkoefening, maar turnde voor het eerste een mooie flikflak-salto op de vloer, ook de brug werd uitgebreid.

De 2e ronde was het de beurt aan Noami Afman, Aryanna Tackling en Afke Heuker. Aryanna had keurige oefeningen op brug en balk. Op vloer en sprong maakte ze enkele foutjes in de netheid waardoor ze haar grootste concurrent net voor moest laten gaan. Aryanna eindigde op een welverdiende 2e plek met een score van 51,900. Naomi turnde wederom een keurige wedstrijd en wist op sprong een 3e plek te behalen. Er was veel concurrentie voor Naomi in de grote groep van 18, Naomi werd met 52,725 keurig 6e. Afke Heuker (jeugd 2 G) was in geweldige vorm op alle toestellen en behaalde de 1e plaats!
Erin Stahlmecke en Ilse Veldkamp turnden allebei een keurig wedstrijd. Ze hadden maar liefst 24 deelnemers in hun categorie Instap D2 en dan wordt het heel lastig om in de prijzen te vallen, ze werden respectievelijk 13e en 21e . Het is al heel knap om hier te staan van heel Drenthe. Nu kunnen de meiden zich richten op hun toestel finale in Mei. Beide mogen ze daar hun brug- en ringoefening laten zien. Anouk Westerhof turnde een hele keurige en constante wedstrijd en dat werd dan ook beloond met de eerste plaats. Ze werd daarbij ook nog eerste op sprong en Brug. Ook sprong ze voor het eerst een moeilijker sprong.
Iris Slim turnde een mooie constante wedstrijd. Helaas viel ze met het ophurken van de brug, maar voor de rest heeft ze geen fouten gemaakt en dat werd beloond met een eerste plaats. Daarbij behaalde ze bij de balk een eerste plek met een mooi cijfer van 14.600.
Wendy Huijink begon erg goed bij de sprong. 2 keer de half in heel uit gesprongen, deze werd dan ook beloond met het 2e hoogste cijfer van de groep. Brug ging niet helemaal zo als gemoeten en dit kostte haar teveel punten om nog in de prijzen te vallen, dit was erg jammer. Ze herstelde zich wel goed en knalde nog even op de balk om daar als hoogste te eindigen.
Top gedaan dames – Rianne, Koen en Marry zijn zeer tevreden.
Op naar de toestelfinale op 21 mei in Dalen