GYM- EN TURNVERENIGING

Demy Kleine naar landelijke halve finale

Zaterdag 28 januari 2017 werden de plaatsingswedstrijden voor de landelijke halve finale in de 3e divisie geturnd voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Namens FIT kwamen er 6 turnsters in actie.

In wedstrijd 1 behaalde Myrthe Dijk in de categorie Pupil 2 N3 een keurige 7e plaats. De eerste 5 turnsters konden zich plaatsen. Ze turnde voor het eerst een boogje achterover op de balk maar moest de balk vroegtijdig verlaten. Aan de brug liet ze een mooie oefening zien met kip en zonder stopjes. De Senior C turnsters Emilie Huijink en Floor van Ruth turnden in de andere baan en behaalden in een sterk deelnemersveld respectievelijk een 19e en een 28e plaats. In deze categorie gingen er 10 turnsters door. Emilie begon goed op sprong en behaalde met twee keer een half in-half uit de 3e score. Op brug en balk moest ze helaas een val incasseren. Ze eindigde de wedstrijd met een mooie vloeroefening. Floor turnde aan de brug voor het eerste een wippertje. Deze lukte maar ze moest enorm hard werken om haar oefening uit te turnen.

In wedstrijd 2 kwam Laura Huisman in actie in de categorie Junior D. Laura turnde een stabiele wedstrijd. Voor haar balkoefening was Laura heel zenuwachtig. Ze had haar zenuwen goed onder controle en liet een goede oefening zien zonder vallen. Helaas werd haar gymnastische sprongcombinatie niet geteld. In haar categorie konden 8 turnsters zich plaatsen. Laura behaalde een keurige 11e plaats.

In wedstrijd 3 kwamen Demy Kleine en Saskia Zinger op de wedstrijdvloer in de categorie Jeugd 2 E. De dames begonnen hun wedstrijd aan de brug. Hoewel het inturnen bij Saskia goed ging, moest ze tijdens haar wedstrijdoefening 3x de vloer aanraken. Demy kon niet doorturnen na haar eerste kip en had hier en daar wat slordigheden. Beiden eindigden het deel van de oefening aan de hoge ligger goed met mooie salto’s af tot stand. Op balk turnden ze beiden een stabiele oefening. Saskia met een keurige radslag en Demy met een boogje achterover. Saskia eindigde op een 17e plaats en Demy Kleine behaalde een vierde plaats en plaatste zich hiermee voor het eerst in haar turncarrière voor de landelijke halve finale op 1 april a.s. in Bellingwolde.

Larissa Kuipers (ziek), Joni Vochteloo (rugblessure) en Danique Dekker (voetblessure) konden helaas niet deelnemen aan deze wedstrijden. Hopelijk zijn jullie de volgende wedstrijd op 11 februari te Dalen voldoende hersteld om deel te nemen. De heren van FIT turnen volgende week zaterdag hun openingswedstrijd van het seizoen in Joure.