GYM- EN TURNVERENIGING

DRIE Zilveren FIT-TEAMS, een vierde teamplaats èn Zilver voor Dagra!

Afgelopen zaterdag waren er de derde regionale teamwedstrijden turnen Dames rws B.
Vier FIT-teams – totaal 21 turnsters – hadden afgelopen zaterdag hun 3e turnwedstrijd meerkamp in Smilde.
Ze mochten weer hun beste beentje voorzetten op hun eigen niveau op sprong-brug-balk-vloer in regio Noord-Drenthe. Weer andere tegenstanders als bij de vorige 2 wedstrijden.
Als team behaalde FIT 1 (Bovenbouw niveau E: Jitske Bergsma, Renske van Dieren, Dorien Rudolphus, Lotte Matthijssen, Dagra vd Wekken, helaas zonder de geblesseerde Erin Stahlmecke) deze keer de 4e plaats. De tegenstand was deze 3e wedstrijd het grootst, want slecht hebben ze het helemaal niet gedaan. Vergelijkbaar met de 1e rws B toen ze met hetzelfde aantal punten 1e werden. Individueel pikte Dagra bij de senioren wel weer een medaille mee. Ze was goed voor Zilver!
FIT 2 (Bovenbouw niveau F: Iris van Dijk, Maud Oldenbeuving, Yara Steenge, Laura Steens, Kensi Vochteloo, Lieke Timmerman) behaalde als team een keurige tweede plaats. Individueel vielen ze bij de categorie Jeugd net naast de boot met een 4e plaats voor Iris, 5e voor Laura en 6e voor Maud.
FIT 3 (Middenbouw niveau 4: Ninte Klaassens, Tessa Grootendorst, Nadine Mezenberg, Rosalee Kerstholt) en FIT 4 (Middenbouw niveau 5: Alieke Brunsting, Iris van der Heide, Fleur Kerssies, Suze Meppelink, Hannah Schans, Lauren Snippe) eindigden beide in hun categorie keurig als 2e!
FIT 3 klom ten opzichte van de vorige keer weer een plaatsje met een keurige wedstrijd. Individueel eindigde Nadine op de 2e plaats.
FIT 4 – de vorige keer 1e, moest nu als team genoegen nemen met een 2e plaats – ook hebben zij mooie oefeningen laten zien, met een mooie 4e plaats voor Alieke en Fleur eindigde netjes 5e.

Per toestel noemen we nog even de top 3 ieder in haar eigen categorie in de race voor de toestelfinales.

Middenbouw:
Sprong: Tessa Grootendorst en Fleur Kerssies 2e en Nadine Mezenberg 3e
Brug: Ninte Klaassens 1e, Nadine en Alieke Brunsting 3e
Balk: Hannah Schans 3e
Vloer: Alieke 2e en Nadine 3e

Bovenbouw:
Sprong: Lotte Matthijssen en Laura Steens 1e, Iris van Dijk 3de
Brug: Dagra vd Wekken 1e, Jitske Bergsma en Renske van Dieren 2e
Balk: Dagra 2e
Vloer: Iris 1e en Laura 3e

Nu zien wie zich hebben geplaatst voor de Provinciale Kampioenschappen op 13 mei in Meppel. En de toestelfinales op 10 juni in Hoogeveen.

De 2e rws C-wedstrijd staat nu op het programma. 44 FIT-turnsters zijn hiervoor druk aan het trainen. Deze wedstrijd zal op 22 april zijn in Activum in Hoogeveen – naast de meerkamp (sprong-brug-balk-vloer) zullen ze ook meedoen aan de wedstrijd ringenzwaaien.