GYM- EN TURNVERENIGING

Fit behaald 16 medailles bij de rws C wedstrijden in Meppel

Afgelopen zaterdag was alweer de tweede RWS C wedstrijd in Meppel voor Turn – en Gymvereniging FIT Beilen waar maar liefst 27 meiden aan mee deden. Dit verspreidt over 4 rondes. Op de 4/5 kamp werden maar liefst 10 medailles behaald. De gouden plak door Aryanna Tackling, Ronja Sikkema en Bente Stahlmecke. De zilveren medaille werd behaald door Ellen de Boer, Carmen Hulzebosch en Lisa Koster. De Bronzen medaille werd behaald door Gabriella Tackling, Valerie Robbemont, Merit Bos en Lisa Afman. Daarnaast waren er nog aparte Ringzwaaiwedstrijden waarbij 6 medailles zijn behaald. Nienke Oudman, Zoë de Jonge en Sophie Tamming behaalden hierbij een mooie eerste plaats. De derde plaats werd behaald door Lisa Koster, Carmen Hulzebosch en Esmee Cuperus. Heel goed gedaan meiden. Trainster Rianne van Dijken kan terug kijken op twee mooie wedstrijden met goede resultaten. Volgende week zaterdag 25 april zijn de RWS B Provinciale Kampioenschappen in Hoogeveen.

In de eerste ronde turnden de meiden junior op het niveau keuze oefenstof H. Hierbij had Gabriëlla voor de tweede keer de derde prijs te pakken. Daarnaast zat Esmee Cuperus haar op de hielen en behaalde een mooie 4de plek. Chantal Meijer 14e turnde een keurige wedstrijd en dit voor het eerst op dit niveau, heel knap gedaan. Nienke Oudman 15e turnde een hele mooie constante wedstrijden, maar liet het nog zitten met de sprong. Daarnaast turnde Marieke Ter Braak 20e en Anouk Bouwers 16e een keurige wedstrijd met veel concurrentie op het niveau R1 Pupil 1.

De tweede ronde waren de vijf meiden jeugd 2 op het niveau keuze oefenstof H aan de beurt. Dit jaar voor het eerst op dit niveau. Ronja Sikkema behaalde voor de tweede keer de gouden medaille. Met een hele constante wedstrijd en voor het eerst een salto van de Brug ongelijk behaalde Valerie Robbemont een mooie derde plaats. Daar vlak achter zat Liset Haveman 4de en Kelly Paas 5de. Laura Sanders behaalde een keurige 6de plaats. Ook in deze ronde waren Aryanna Tackling 1ste en Lilian Groenink 7de aan de beurt. De meiden hadden op dit niveau veel concurrentie met maar liefst 19 deelnemers. Knap gedaan!

In de derde ronde turnde Eline Noordhoek de wedstrijd op niveau 12, ze eindigde precies in de middelmoot en is 6de van de 12 geworden. Zoë de Jonge werd van de 11 deelnemers 7de. In de categorie pupil 2 R1 was het hele podium voor FIT. Bente 1ste, Ellen 2de en Merit 3de. Hannah Gritter viel net buiten de boot met ook een keurige 4de plek.

De vierde ronde werd geturnd op Niveau D3 en waren drie verschillende leeftijdscategorieën pupil ½ en jeugd1. Carmen Hulzebosch wist de tweede plaats te behalen, maar Sophie 5de en Chantal 6de zaten daar niet ver vanaf. T.o.v. de vorige wedstrijden hebben zij zich echt verbeterd. Lisa Afman die de vorige wedstrijd 1ste werd, behaalde dit keer de derde plaats. Ze maakte dit keer een foutje bij de balk waarbij de eerste plek niet meer haalbaar was. Sarah Dijkstra 8ste en Louise Diekema 10de eindigden in het midden van de 18 deelnemers en hebben een keurige wedstrijd gedraaid waarbij ze er op sommige toestellen nog aan kunnen werken! Lisa Koster en Daniek Oude Velthuis zaten elkaar op de hielen. Lisa turnde een mooie brugoefening terwijl Daniek weer een mooie Balkoefening turnde. Lisa is hierbij 2de geworden en Daniek zat daar met minder dan een halve punt achter op de 4de plek.