GYM- EN TURNVERENIGING

Fit heren halen 8 medailles in Tweede Exloërmond

Zaterdag 18 februari streden 16 turners van FIT om de medailles in de sporthal in Tweede Exloërmond. Helaas moesten door vakantie enkele heren deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

In de eerste ronde was het de beurt aan David en Hidde Zwiers (jeugd niveau 12), Bram van Dieren (pupil niveau 11), Lars Gorter (senior niveau 7) en Luuk Wiersma en Anne Stevens (senior niveau 8).

David en Hidde turnden een keurige wedstrijd. Deze tweeling doet weinig voor elkaar onder en dat resulteerde deze wedstrijd in een mooie gouden medaille voor David en een zilveren medaille voor Hidde.

Bram was een tijdje ziek geweest en net op tijd weer fit voor deze wedstrijd. Bram kwam deze wedstrijd net wat te kort voor een plek op het podium, maar kan met opgeheven hoofd terug kijken op deze wedstrijd met een 9e plaats.

Lars turnde ook deze keer weer een goede en nette wedstrijd, wat resulteerde in een mooie eindscore. Met 0,2 punt meer dan de vorige wedstrijd, behaalde Lars deze wedstrijd de gouden medaille.

Anne en Luuk streden tegen elkaar op hetzelfde niveau. Deze keer behaalde Anne een zilveren medaille en Luuk mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen.

In de tweede ronde was het de beurt aan Giel Stahlmecke (pupil niveau 10) en Martijn Nelis (instap niveau 15). Bij Giel in de groep is de concurrentie groot. Giel turnde een keurige wedstrijd en haalde maar liefst 4 punten meer dan zijn vorige wedstrijd. Hierdoor kwam Giel uit op een keurige 17e plaats.

Voor Martijn was dit zijn allereerste wedstrijd en dat was best een beetje spannend. Martijn turnde 6 hele goede onderdelen. Met maar liefst 2,65 punten meer dan de nummer 2 mocht Martijn direct de gouden medaille mee naar huis nemen.

In de derde ronde was het de beurt aan Stijn en Lars Oldenbeuving en Dani Koster en Kjell Stahlmecke.

Lars (pupil niveau 14) is goed vooruit gegaan dit jaar en turnt steeds meer plus-onderdelen op zijn niveau. Dit resulteerde dan ook in een mooie 2e plaats en dus een zilveren medaille. Stijn (instap niveau 14) kwam dit jaar uit op een niveau hoger en kwam uit op een mooie 7e plaats.

Dani en Kjell (instap niveau 13) deden goed hun best tijdens hun wedstrijd. Dani stond na 6 onderdelen op een mooie 6e plaats. Helaas moest Kjell na 4 onderdelen stoppen, omdat hij nog een kampioenswedstrijd met de voetbal

had. Kjell werd uiteindelijk dus laatste op deze wedstrijd (maar wel kampioen met zijn voetbalteam).

In de 4e ronde was het de beurt aan Joris Ribberink en Bram Snelten op jeugd niveau 9 en Tycho Dekker en Leon Frederiks op instap niveau 12. Joris en Bram turnen dit seizoen voor het eerst de keuzeoefenstof. Joris behaalde deze wedstrijd een 11e plaats en Bram haalde na een keurige wedstrijd een mooie 5e plaats. Tycho en Leon waren deze wedstrijd weer goed aan elkaar gewaagd in een deelnemersveld van 19 turners. Na 6 goed geturnde onderdelen bleek Tycho deze keer 0.05 punten meer gescoord te hebben dan Leon. Dit betekende dan ook een bronzen medaille voor Tycho en een 4e plaats voor Leon.

De volgende wedstrijd is op 1 april in Meppel. Hier zullen alle 21 deelnemende FIT-heren zich weer van hun beste kant laten zien.