GYM- EN TURNVERENIGING

FIT-Heren presteren goed op 1e seizoenswedstrijd

Zaterdag 17 januari moesten 11 FIT-heren hun eerste wedstrijd van het seizoen turnen in de turnhal in Hoogeveen. In de eerste ronde was het de beurt aan Bram Snelten, Jorn Stahlmecke, Lars Oldenbeuving en de debutanten Xander Boer, Joran Ribberink en Bram van Dieren. Bram, Joran en Xander (allen Instap niveau 15) turnden een prima eerste wedstrijd, waarbij Bram direct de eerste plaats behaalde. Joran en Xander eindigden net naast het podium met een 4e

en 5e plaats. Lars Oldenbeuving (Instap niveau 14) behaalde een keurige 3e plaats. Bram Snelten en Jorn Stahlmecke (beide pupil niveau 10) zijn beide 2 niveaus hoger gaan turnen dit jaar. Beide turnden een prima wedstrijd, waarbij Bram een 8e en Jorn een 25e positie wisten te behalen in een deelnemersveld van 30.

Ruben Slager (jeugd niveau 9) turnde dit jaar voor het eerst keuze-oefenstof. Ruben draaide 5 goede onderdelen, maar zijn rek-oefening ging niet goed. Met 5 sterke andere onderdelen wist Ruben een prima 10e plaats te behalen. Mitchell Prins (junior 1, niveau 8) en Lars Gorter (junior 2, niveau 7) turnden beide een degelijke wedstrijd. Met her en der wat schoonheidsfoutjes behaalde Mitchell een 6e en Lars een 4e plaats.

Joris Ribberink turnde in zijn wedstrijd op niveau 11 een degelijke wedstrijd op de 6 onderdelen. Hij eindigde met een mooi puntentotaal op de 2e plaats. Niels Heeling turnde op niveau 12 en behaalde daar de 13e plaats.

Een deel van de FIT-heren moet op 14 februari op voor hun tweede wedstrijd in Joure. Op 28 maart zal de afsluitende wedstrijd worden gehouden in Beilen.