GYM- EN TURNVERENIGING

FIT-meiden halen 9 medailles op RWS B in Smilde

9 medailles werden er vandaag gewonnen op de 4-kamp meerkamptoestelturnen in Smilde door de dames van FIT-Beilen op B-nivo met daarnaast 8 kwalificaties voor de Provinciale Wedstrijden (PK) op 25 april in Westerbork en 20 kwalificaties voor de toestelfinales (TF) op 6 juni in Zuidwolde.

1e prijzen werden er behaald door Myrthe Dijk en Anouk Westerhof, 2e prijzen werden behaald door Silvana Jager, Merijn Fokkema, Afke Heuker, Maaike den Bleker, Emilie Huijink en een 3e prijs door Demy Kleine en Wendy Huijink

Er werden goede wedstrijden geturnd door de FIT-turnsters – in de eerste ronde was het Merijn Fokkema die een keurige wedstrijd turnde naar de 2e plaats met hierdoor een kwalificatie voor de PK. Tevens kwalificaties voor de TF op vloer (3e) en sprong (1e).

Afke Heuker behaalde ook een keurige 2e plaats in haar categorie. Ook Maaike den Bleker behaalde de 2e plaats met een 1e plaats op brug waarmee ze zich kwalificeert voor de TF. Myrthe Dijk en Silvana Jager werden respectievelijk 1e en 2e met voor Myrthe kwalificaties voor alle toestellen, Silvana op Brug en Vloer. Door een grote fout op balk werd Naomi Afman nipt 4e met wel kwalificaties op Sprong (1e) en Brug (1e). Met z’n 3-en plaatsen ze zich voor de PK. Anouk Westerhof werd 1e in haar categorie waardoor ze zich provinciaal plaatst en met een 1e plaats op balk behaald ze daarmee de TF.

Demy Kleine werd 3e en plaats zich hiermee voor de PK en met een 1e plaats op vloer voor de TF. De zusterbattle tussen Emilie en Wendy Huijink werd gewonnen door Emilie. Beide behalen ze met respectievelijk de 2e en 3e plaats de PK. Emilie behaalt toestelfinales op brug (3e), balk (2e), vloer (1e) – terwijl Wendy toestelfinales behaalt op sprong (2e), Brug (2e).

Amber Duinkerken werd weliswaar 7e, maar behaalde met een 1e plaats op de balk wel een toestelfinale. Ook Janine Kompagnie werd 10e, maar wist wel met een 3e plaats op vloer een toestelfinale te bemachtigen. Lisanne ter Braak turnde met een 4e plaats ook een goede wedstrijd, Chiara Bruggeman werd 9e. Pythia Nederhoed, Ilse Duinkerken en Veronique Meints werden respectievelijk keurig 5e, 6e en 7e. Jytte Rijnberg werd 12e. Vera Dijks werd 11e en Tamara Stevens 17e. Susannah de Weerd moest vanwege een peesblessure uitvallen.