GYM- EN TURNVERENIGING

FIT-Meiden weer goede oogst met 8 medailles op 2e RWS B in Borger

Vorige week waren de turnsters van FIT in Smilde nog goed voor 2 gouden, 5 zilveren en 2 bronzen medailles – een aantal van deze medailles zijn omgezet in een treetje hoger met nu 4 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles!

1e prijzen waren er opnieuw voor Myrthe Dijk en Anouk Westerhof, nu ook voor Emilie Huijink en Afke Heuker; 2e prijzen voor Wendy Huijink en opnieuw voor Maaike den Bleker;

3e prijzen voor Naomi Afman en opnieuw voor Demy Kleine.

In de eerste ronde was het Afke Heuker die opnieuw een goede wedstrijd turnde en nog een treetje hoger eindige op de 1e plaats waardoor ze zich kwalificeert voor de Provinciale Wedstrijden (PK) in Hoogeveen op 25 april a.s. en 3 toestelfinales (TF) op sprong, brug en vloer. Merijn Fokkema wist haar 2e plaats van vorige week door een fout op de brug-ongelijk niet te consolideren– ze eindigde daardoor op de 4e plaats, direct gevolgd door Chiara Bruggeman en Lisanne ter Braak. Merijn en Lisanne wisten nog wel een toestelfinale op de balk erbij in de wacht te slepen. Amber Duinkerken turnde met een 7e plaats een goede wedstrijd, Janine Compagnie werd 11e. Maaike den Bleker eindigde net als vorige week op een keurige 2e plaats met nu plaatsing voor de PK en voor TF nog balk en vloer erbij. Susannah de Weerd werd 3e op de brug met nog kans op TF. Myrthe Dijk opnieuw de 1e plaats, Silvana Jager moest deze keer stuivertje wisselen met Naomi Afman – Naomi werd keurig 3e en Silvana 9e. Naomi behaalde nog een TF op Vloer.

In de 3e ronde was opnieuw Anouk Westerhof die de scepter zwaaide met de 1e plaats met nog een toestelfinale op vloer – Ilse Duinkerken volgde haar op een 5e plaats met 0,625 punt te kort voor het ereschavot met nog kans een toestelfinale op Brug ongelijk. Pythia Nederhoed en Veronique Meints behaalden respectievelijk de 7e plaats en 12e plaats.

In de laatste ronde werd Demy Kleine met een hogere score opnieuw 3e – met nu naast vloer ook nog een toestelkwalificatie op Sprong (1e) en Balk (2e). Jytte Rijnberg werd netjes 7e. Tamara Stevens (15e) en Vera Dijks (19e) lieten hier en daar wat steekjes vallen, waardoor ook zij ruim buiten bereik van eremetaal bleven. Last but nog least opnieuw de sportieve zusterstrijd tussen de Emilie en Wendy Huijink. Wendy ging op het laatste onderdeel de balk bij de afsprong in de fout waardoor ze haar zusje Emilie voor moest laten gaan – stonden ze vorige week nog 2e en 3e – ze wisten nu echter wel de gouden en zilveren plak te bemachtigen op het hoogste nivo van de dag! Op alle toestellen plaatsen zij zich voor de TF in Zuidwolde op 6 juni. Maar eerst kunnen zij zich opmaken voor de Provinciale Kampioenschappen in Hoogeveen op 25 april a.s. samen met hun trainsters Kirsha Kamphuis en Marry Nederhoed-Hepping.

Volgende week zaterdag zijn er voor de dames van FIT weer de RWS-C wedstrijden, deze keer in Meppel – daarnaast kunnen op dezelfde dag een aantal heren van FIT aangemoedigd worden in 2e Exloermond voor de Noord/Oost-finale.