GYM- EN TURNVERENIGING

Frederike Diekema pakt brons en Wendy Huijink goud!

Zaterdag 11 februari was de eerste turncompetitie voor de derde divisie in Drenthe. Toegevoegd aan deze wedstrijd waren de categorieën Senior D en Instap D1. Tijdens deze wedstrijd kon men zich plaatsen voor de finale per toestel later in het seizoen en de Senioren D en Instap D1 kon zich tevens plaatsen voor de Provinciale Kampioenschappen op 8 april. Voor FIT kwamen er 13 turnsters op de wedstrijdvloer. Frederike Diekema nam de bronzen medaille mee naar Beilen en Wendy Huijink een gouden medaille.

In de eerste wedstrijd turnden de Instappers D1 hun allereerste officiële wedstrijd. Dit was een beetje spannend maar de dames hadden er erg veel zin in. Zenna van der Giezen behaalde een 16e plaats. Op het onderdeel balk draaide ze na haar opsprong de verkeerde kant op maar ze herpakte zich goed en turnde een mooie constante wedstrijd. Evi Steenge behaalde een 14e plaats. Ze turnde een goede wedstrijd. Helaas viel ze op het onderdeel balk met de koprol er af, terwijl de handstand heel goed ging. Lieke Timmerman behaalde een 9e plaats. Ze begon heel goed op het onderdeel brug. Ze viel helaas drie keer van de balk wat haar veel punten kostte. Frederike Diekema deed er nog een schepje bovenop en behaalde een 3e plaats en plaatst zich hiermee voor de Provinciale Kampioenschappen. Op de andere baan turnde Laura Huisman (Junior D). Sprong en vloer gingen naar behoren. Omdat haar brugoefening niet helemaal vlekkeloos verliep leverde ze daar veel punten in waardoor een hoge klassering niet haalbaar was. In de categorie Senior C behaalde Emilie Huijink een 22e plaats. Op de balk ging boogje achterover goed. Op vloer ging ze bij de landing van haar wisselspagaatsprong door haar enkel waardoor ze geen combinatie kon maken wat haar weer bonuspunten opleverde. Op karakter maakte ze haar vloeroefening af door te eindigen met een overslag salto voorover. Floor van Ruth ging de mist in op het onderdeel brug. De andere toestellen gingen redelijk. Larissa Kuipers wist in een sterk deelnemersveld van 31 turnsters een keurige 13e plaats te behalen. Op vloer turnde ze een mooie ruime arabier-flick-flack-streksalto met een halve draai. Myrthe Dijk behaalde in de categorie Pupil 2 N3 een 9e plaats. Op balk liet ze een boogje achterover zien en deed ze voor het eerst een radslag-hurksalto achterover af. In wedstrijd 3 turnden Demy Kleine en Saskia Zinger in de categorie Jeugd E. De dames begonnen sterk op balk. Demy liet op het onderdeel sprong twee mooie sprongen zien, overslag en een half in-half uit. De hoge ligger van de brug stond veel hoger dan ze gewend is waardoor ze de salto achterover niet durfde te turnen. Saskia maakte op de andere toestellen hier en daar wat foutjes. Demy behaalde een 15e plaats en Saskia een 18e plaats. Voor de Senior D turnsters was het hun eerste wedstrijd van het seizoen. Anouk Westerhof turnt voor het eerst in de vierde divisie en behaalde een 20e plaats. De inhoud op alle toestellen is goed. Nu moet ze er voor zorgen dat alle verbindingen lukken. Mariska Venema behaalde een 10e plaats. Ook bij Mariska zijn er verbeterpunten. Wendy Huijink turnde een constante wedstrijd en behaalde verdiend maar ook verrassend de eerste plaats en plaatste zich tevens voor de Provinciale kampioenschappen.

Ook zijn er een aantal toestelfinales behaald: Frederike (sprong en balk), Larissa (vloer), Myrthe (balk), Demy (sprong), Saskia (balk), Wendy (sprong en balk). Wat zeker ook niet vergeten mag worden en minstens zo belangrijk is, is het plezier en de gezelligheid met elkaar. Het was mij (Nicolette) een waar genoegen om met jullie op de wedstrijdvloer te staan vandaag.

Dames, we gaan in de trainingen weer hard aan de slag voor de volgende wedstrijd op 25 maart in Hoogeveen.