GYM- EN TURNVERENIGING

Goede prestaties FIT-turn(st)ers

Uithuizen-Beilen

Afgelopen zaterdag was de eerste meerkamp turncompetitiewedstrijd voor de turnsters in de derde divisie aangevuld met twee categorieën in de vierde divisie. Saskia Zinger en Myrthe Dijk wisten in hun categorie een tweede plaats te behalen en namen allebei een zilveren medaille mee naar huis.

 

In de eerste wedstrijd kwamen Demy Kleine en Saskia Zinger op de wedstrijdvloer. Demy stond de hele wedstrijd in de top drie maar zag een podiumplaats helaas aan haar voorbij gaan doordat bij het laatste onderdeel op de vloer een aantal onderdelen niet geteld zijn door de jury. Hierdoor moest ze genoegen nemen met een vierde plaats. Saskia turnde een goede wedstrijd en liet zien dat je met stabiel en netjes turnen naar een podiumplaats kan turnen. Desalniettemin was de verbazing groot bij Saskia toen haar naam werd genoemd tijdens de prijsuitreiking.

Merijn Fokkema turnde voor het eerst mee op senior D-niveau. Op de balk turnde ze keurig een 2eplaats, maar helaas maakte ze een fatale fout op de vloer, waardoor ze een podiumplaats in de meerkamp kon vergeten en werd ze 14e.

In de 3ewedstrijd moesten Laura Huisman, Floor van Ruth en Larissa Kuipers het tegen elkaar opnemen op niveau senior C. Laura haar sterkste onderdeel was deze keer de brug, hier werd ze 4e. Op haar favoriete onderdeel de balk liet ze een aantal steekjes vallen, waardoor ze in de meerkamp genoegen moest nemen met een 7eplaats. Vlak daaronder op een 11eplaats Floor – haar sterkste onderdeel was ook de brug waar ze als 3eeindigde. Op balk, vloer en sprong zullen de puntjes op de i gezet moeten worden. Larissa moest genoegen nemen met een 23eplaats. Ze miste een onderdeel op de brug, waardoor ze 4 punten algehele aftrek kreeg.

Myrthe Dijk kwam in de vierde wedstrijd in actie. Ze begon haar wedstrijd op het onderdeel brug waar ze een goede oefening liet zien wat de derde score was. Op de balk turnde ze een stabiele oefening wat haar de hoogste score opleverde. Op vloer liet ze wat punten liggen. Als laatste onderdeel sprong ze over de pegasus een overslag en een half in-half uit. Het eindresultaat was een keurige tweede plaats.

Op zaterdag 9 februari is de plaatsingswedstrijd 3edivisie voor de landelijke ½ finale in Dalen.