GYM- EN TURNVERENIGING

Goede resultaten FIT-Heren op afsluitende competitiewedstrijd in Meppel.

Zaterdag 1 april waren voor de FIT-heren de laatste wedstrijden in de competitie. 18 heren van FIT waren in Meppel aanwezig om zich van hun beste kant te laten zien en zich eventueel te plaatsen voor de Districtsfinale of Noord-Oost finale welke op 13 mei gehouden gaan worden in Lemmer.
In de eerste ronde was het de beurt aan Joris Ribberink en Bram Snelten op jeugd niveau 9. Voor Bram en Joris stond dit seizoen in het teken van de overstap van voorgeschreven oefenstof naar keuze oefenstof. Door Bram en Joris is hard gewerkt om op de 6 toestellen een mooie oefening neer te zetten. Beide heren hebben op hun kunnen geturnd, wat deze wedstrijd resulteerde in een 13e plaats voor Bram en een 15e plaats voor Joris. In de competitie eindigde Bram op de 13e plaats en werd Joris 14e.

Ook in de eerste ronde waren Tycho Dekker, Leon Frederiks en Sylvan Bos aan de beurt. Alle drie de heren turnen op niveau Instap 12. Na 6 toestellen, met hier en daar een heel kleine wankeling, eindigde Leon op een keurige 4e plaats en Tycho op een 5e plaats. Sylvan werd keurig 14e. In de competitie eindigde Leon op de 4e plaats en Tycho werd hier 5e. Door deze uitslag wisten Leon en Tycho zich te plaatsen voor de districtsfinale.

In de tweede ronde was het de beurt aan Koen Vree Egberts en Lars Gorter op niveau Senior 7, Anne Stevens op senior niveau 8, Ruben Slager op junior niveau 8, David en Hidde Zwiers op niveau jeugd 12 en Bram van Dieren op pupil niveau 11. Koen en Lars turnden ene goede wedstrijd, waarbij beide ook weer een goede Tsukahara lieten zien op sprong. Koen werd deze keer 3e en Lars eindigde op een 4e plaats. In de competitie eindigde Lars op een eerste plaats en werd Koen tweede. Lars en Koen hebben zich beide geplaatst voor de Noord-Oost finale.

Anne Stevens was na zijn tweede plaats op de vorige wedstrijd gebrand op weer een goed resultaat. Met 6 mooie oefeningen behaalde Anne deze wedstrijd weer een gouden medaille. Luuk Wiersma kon deze keer niet deelnemen wegens ziekte. Beide heren hebben zich ook geplaatst voor de Noord-Oost finale. Ruben Slager turnde op zijn niveau naar een 7e plaats en werd ook 7e in de competitie.

David en Hidde Zwiers zijn dit seizoen zeer aan elkaar gewaagd. Beide willen niet onderdoen voor de ander en dat geeft een mooie onderlinge strijd. Deze keer werd de strijd gewonnen door Hidde, welke de gouden medaille mee mocht nemen. David moest deze keer genoegen nemen met de zilveren medaille. Ook in de competitie werd Hidde de nummer 1, met vlak daarachter David op de 2e plaats. Ook David en Hidde mogen nog een keer aan de bak op de districtsfinale. Bram van Dieren turnde deze dag naar een keurige 7e plaats.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Martijn Nelis. Martijn doet dit seizoen voor de eerste keer mee met de wedstrijden en behaalde direct op de eerste wedstrijd een gouden medaille. Deze keer ging Martijn ook weer erg goed. Na 6 heel goede onderdelen stond Martijn, ondanks een grote blaar op zijn hand, weer op het hoogste treetje van het poidium. Martijn heeft zich door zijn goede prestaties ook geplaatst voor de districtsfinale.

In de vierde ronde was het de beurt aan Lars Oldenbeuving (pupil niveau 14) en Stijn Oldenbeuving (instap niveau 14). Beide broers turnden weer een goede wedstrijd. Lars behaalde weer een zilveren medaille en werd ook 2e in de competitie. Hierdoor mag ook Lars nog een wedstrijd turnen bij de districtsfinale. Stijn werd keurig 7e in een veld met 10 deelnemers.
Ook Dani Koster, Nich Hulzebosch en Kjell Stahlmecke deden mee in de vierde ronde. Deze vier heren turnen op niveau instap 13. Dani Koster turnde met mooie strakke oefeningen naar een keurige 2e plaats en werd ook tweede in de competitie. Kjell en Nick hadden na 6 onderdelen precies evenveel punten en eindigden samen op de 10e plaats.
De heren die zich hebben geplaatst voor de districtsfinale en de Noord-Oostfinale mogen op 13 mei in Lemmer nog 1 keer de strijd met elkaar aan gaan.