GYM- EN TURNVERENIGING

Goede start 3e divisie turnsters

Afgelopen zaterdag was de openingswedstrijd van het nieuwe turnseizoen in de 3e divisie. 12 turnsters van gym- en turnvereniging FIT verschenen op de wedstrijdvloer. Joni Vochteloo en Myrthe Dijk namen allebei een gouden medaille mee naar huis en Marit van der Veen ging er vandoor met het zilver.

Myrthe Dijk heeft dit seizoen de overstap gemaakt van de vijfde naar de derde divisie. In een deelnemersveld van 17 turnsters in de categorie Pupil 1 N3 behaalde ze onverwacht maar zeker dik verdient de eerste plaats. In de categorie Pupil 2 N3 behaalde Dagra van der Wekken een 7e plaats. Demy Kleine, die vorig jaar nog in de 4e divisie turnde, en Saskia Zinger turnden in de categorie Jeugd 1 N4 respectievelijk naar een 7e en 13e plaats.

In de keuze oefenstof kwam FIT met maar liefst 6 turnsters op de wedstrijdvloer in de categorie Junior D. Helaas moest Laura Huisman ziek afhaken na de warming-up. Joni Vochteloo turnde een constante wedstrijd en behaalde een (gedeelde) 1e plaats. Floor van Ruth behaalde verrassend de 4e plaats, Larissa Kuipers werd 6e, Kes Knol 9e en Emilie Huijink, die dit seizoen verplicht moest promoveren van de 4e naar de 3e divisie, behaalde een 10e plaats. Marit van der Veen die na een jaar blessureleed weer op de wedstrijdvloer stond, begon heel zenuwachtig aan de wedstrijd. Gelukkig kreeg ze haar zenuwen onder controle en behaalde ze de 2e plaats in de categorie Senior C.

Wendy Huijink deed de overstap naar de Senioren D en behaalde een keurige 6e plaats, met 2 eerste plaatsen op balk en sprong!

Tevens was dit een plaatsingswedstrijd voor de toestelfinales later in het seizoen. Marit van der Veen heeft zich geplaatst op brug, Joni Vochteloo op sprong, brug en vloer, Floor van Ruth op balk, Emilie Huijink op sprong, Demy Kleine op vloer, Myrthe Dijk op sprong, brug en vloer en Wendy Huijink op balk en sprong

Aanstaande zaterdag 17 januari turnt Laura Slim haar wedstrijd om het provinciaal kampioenschap in Heerenveen (Groningen, Friesland en Drenthe) in de 2e divisie. Tevens is dit een plaatsingswedstrijd voor de landelijke kwartfinale. De FIT-heren turnen hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Meppel.