GYM- EN TURNVERENIGING

Goud, zilver en brons op districtsfinale en Noord-Oostfinale in Lemmer

Zaterdag 13 mei stond voor de FIT-heren in het telen van de Districtsfinale en de Noord-Oostfinale. Beide wedstrijden werden gehouden in Lemmer. Voor de Districtsfinale (niveau 15-11) hadden Martijn Nelis, Dani Koster, Lars Oldenbeuving, David Zwiers, Hidde Zwiers, Tycho Dekker en Leon Frederiks zich geplaatst. Voor de Noord-Oostfinale (niveau 10-6) hadden Lars Gorter, Anne Stevens en Luuk Wiersma zich geplaatst.

Martijn Nelis was direct in de eerste ronde aan de beurt bij instap niveau 15. Martijn turnt dit seizoen voor het eerst mee op de wedstrijden. Martijn heeft zich dit jaar goed ontwikkeld en dat resulteerde al in 2 mooie eerste plaatsen op de plaatsingswedstrijden. Tijdens de districtsfinale liet Martijn zien dat er goed rekening met hem moet worden gehouden. Na 6 goede oefeningen liet Martijn deze wedstrijd weer iedereen achter zich en mocht hij weer een gouden medaille mee naar huis nemen.

In de tweede ronde was het de beurt aan Lars Oldenbeuving (pupil 14) en Dani Koster (instap 13). Beide heren hadden zich keurig geplaatst voor deze finale. Lars liet zien dat hij dit jaar goede vooruitgang heeft geboekt, wat resulteerde in een 5e plaats. Dani turnde weer netjes en kwam deze keer op een verdienstelijke 11e plaats.

In de derde ronde waren David en Hidde Zwiers (jeugd niveau 12) en Tycho Dekker en Leon Frederiks (instap niveau 12) aan de beurt. David en Hidde maken er het hele seizoen al een mooie competitie van. Beide heren wisselen elkaar af, als het gaat om wie het hoogste treetje van het podium mag beklimmen. Deze keer was het weer David die de gouden medaille won, net voor zijn broer Hidde die zilver mee naar huis mocht nemen.

In een sterk deelnemersveld turnde Tycho naar een vijfde en Leon naar een welverdiende tiende plek. Tycho had nog even zicht op het podium, maar moest helaas door een klein foutje deze keer de medailles aan de concurrentie gunnen.

In de laatste ronde was het de beurt aan de heren voor de Noord-Oostfinale. Lars (senior niveau 7), Anne en Luuk (senior niveau 8) hadden zich hiervoor geplaatst. Lars turnde, met onder andere weer een tsukahara op sprong, zich naar een zwaarbevochten bronzen medaille.

Luuk en Anne streden onder andere tegen elkaar en konden het deze keer niet bolwerken tegen de concurrentie. Na de 6 onderdelen stond Anne net op de 4e plaats en werd Luuk 5e.

Martijn, David, Hidde en Lars; gefeliciteerd met jullie behaalde medailles. Luuk, Anne, Tycho, Leon, Dani en Lars; ondanks dat jullie deze keer niet op het podium stonden, kunnen jullie ook terugkijken op een mooi seizoen, waarbij je je maar mooi voor de finale hebt geplaatst!