GYM- EN TURNVERENIGING

Heren presteren goed op eerste wedstrijd van het seizoen

Afgelopen zaterdag stond voor de heren keuze-oefenstof de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Namens FIT kwamen Giel Stahlmecke, Joris Ribberink, Koen Vree Egberts, Lars Gorter, Anne Stevens en Ruben Slager in actie.

In de eerste ronde was het de beurt aan Giel. Onze clubkampioen turnde dit seizoen op Pupil niveau 10 en daar is de concurrentie erg groot. In een deelnemersveld van 25 deelnemers behaalde Giel uiteindelijk een keurige 18e plaats. Giel turnde goede oefeningen. Voor de volgende wedstrijden gaan we nog werken aan een aantal bonusonderdelen om zo nog een aantal plaatsen te kunnen stijgen.

Joris Ribberink heeft dit seizoen de overstap van voorgeschreven oefenstof naar keuzeoefenstof gemaakt. Op jeugd niveau 9 mocht Joris, als één van de jongsten, zijn oefeningen tonen. Ook in deze categorie is de concurrentie groot en is duidelijk dat de overstap van voorgeschreven naar keuzeoefenstof best lastig is. Na een goede wedstrijd behaalde Joris uiteindelijk een zeer verdienstelijke 15e plaats.

Anne Stevens turnt dit seizoen op senior niveau 8. Anne heeft het laatste jaar weer veel progressie geboekt en turnde ook deze wedstrijd weer verdienstelijke oefeningen. Anne behaalde uiteindelijk een gouden medaille.

Ruben Slager kon zich op niveau Junior 1 niveau 8 meten met 12 andere leeftijdsgenoten. In deze categorie lag alles erg dicht op elkaar en moest Ruben na een spannende wedstrijd, genoegen nemen met een 6e plaats met een minieme achterstand van 0.85 punten op de nummer 3. Hier is dus nog van alles mogelijk richting de komende wedstrijden.

Koen Vree Egberts en Lars Gorter turnen dit seizoen op senior niveau 8. Beide heren hebben dit seizoen de tsukahara als sprong toegevoegd aan hun oefening en sprongen deze ook allebei. Uiteindelijk bleek na 6 onderdelen dat Koen deze keer de gouden medaille mee naar huis mocht nemen en het zilver deze keer voor Lars was.

Voor alle heren geldt dat ze zich op 18 februari weer met elkaar kunnen meten op de tweede wedstrijd in 2e Exloërmond. Voor de jongens voorgeschreven oefenstof zal daar de eerste wedstrijd van het seizoen worden afgewerkt.