GYM- EN TURNVERENIGING

Joni Vochteloo tweede van de Drenthe

Afgelopen zaterdag turnden de dames hun Provinciale Kampioenschap in de 3e divisie. Namens gym- en turnvereniging FIT kwamen er 8 turnsters op de wedstrijdvloer. Tijdens deze wedstrijd konden de turnsters zich plaatsen voor de toestelfinales later in het seizoen. Joni Vochteloo turnde een constante wedstrijd in de categorie Junior D en ging met de zilveren medaille naar huis.

Kes Knol eindigde in de categorie Jeugd E op een keurige 12e plaats. In de categorie Jeugd 1 N4 eindigde Marit Turkstra ook op een 12e plaats. Een val van de balk kostte Saskia Zinger een podiumplaats in de categorie Pupil 2 N3. Ze eindigde nu op een 5e plaats. Op het onderdeel brug behaalde ze de hoogste score en plaatst zich hiermee voor de toestelfinale. In de categorie Junior D eindigde Floor van Ruth op een 21e plaats, Larissa Kuipers op een 20e plaats en Joni Vochteloo op een 2e plaats. Joni wist zich tevens te plaatsen voor de toestelfinales op brug, balk en vloer. De jongste FIT-meiden in de 3e divisie, Dagra van der Wekken en Maureen Feijen, turnen in de categorie Pupil 1 N3 en eindigden respectievelijk op de 7e en 9e plaats. Dagra heeft zich als eerste geplaatst voor de toestelfinale op het onderdeel brug.

De FIT-turnsters bereiden zich nu voor op de toestelfinales op 6 juni in Zuidwolde waar naast sprong, brug, balk en vloer ook het onderdeel ringzwaaien wordt geturnd.