GYM- EN TURNVERENIGING

Merijn Fokkema 3e plaats en 3 Drentse Kampioenen: Merijn, Saskia Zinger en Laura Huisman

Afgelopen zaterdag 16 maart turnden vijf FIT turnsters hun tweede competitiewedstrijd in de nieuwe turnhal Europapark in Groningen. Merijn Fokkema behaalde een keurige 3e plaats in de categorie Senior D. Tevens was Merijn de beste Drentse turnster in haar categorie over 2 wedstrijden. Ook Saskia Zinger en Laura Huisman kregen als beste Drentse turnster een medaille.

Saskia begon haar wedstrijd op balk. Dat verliep niet helemaal vlekkeloos en moest een val incasseren. Ze werd uiteindelijk 9e in de categorie Junior D. In de tweede wedstrijd turnde Merijn heel solide naar een bronzen medaille. De Senior C dames Laura Huisman, Larissa Kuipers en Floor van Ruth behaalden respectievelijk een 9e, 10e en 22e plaats. Door ziekte konden Demy Kleine en Myrthe Dijk niet meedoen. Laura Huisman kan zich nu in alle rust voorbereiden op haar landelijke halve finale op 6 april in Leusden, waar ze zich onlangs voor heeft geplaatst.

Volgende week zaterdag zijn de 1e rws C wedstrijden in Slagharen, waar 38 Fit-turnsters aan mee zullen doen.