GYM- EN TURNVERENIGING

PK-dames in Meppel en TC-heren in Uithuizen en Tygo Dekker in Volendam 7 april 2018

     

2x goud – 1x zilver – 2x brons voor FIT-dames op Provinciale Kampioenschap

Zaterdag 7 april waren de Provinciale kampioenschappen 4-kamp Damesturnen in Meppel. 22 FIT-turnsters hadden zich geplaatst. 5 turnsters sleepten een medaille in de wacht, waarvan 2 zich Drents kampioen mogen noemen: Merijn Fokkema wist voor de 3e keer goud in de wacht te slepen. Ook Danique Dekker – na de 1e wedstrijd 4e, de 2e wedstrijd 2e – heeft nu het goud in handen. Louise Diekema behaalde de zilveren medaille. Evi Beuving en Inge Tekelenburg kregen brons omgehangen. Net buiten de prijzen met een 4e plaats: Lara Beuving, Lisanne ter Braak, Frederieke Diekema en Lisanne Fikkert.

 

In de 1e ronde turnde Lara Beuving (pupil 2-D2) met een 4e plaats een knappe wedstrijd met als sterkste onderdeel een 2e plaats op de balk. Ook Erin Stahlmecke (pupil 2-D1) turnde met een 8e plaats een prima wedstrijd met een keurige oefening op de brug ongelijk (3e). Lotte Matthijssen (pupil 1-D2) werd 18e. Ze liet een steekje vallen op de vloer – wel had ze een keurige brugoefening waar ze als 3e eindigde.

Bij Junior F: Lisanne ter Braak (4e) en Lisa Koster (11e) maakten allebei een foutje bij het ophurken op de brug, waardoor Lisanne het podium miste. Lisa turnde voor het eerst op de wedstrijd wel 2 mooie kippen op de brug.

In de 2e ronde turnde Frederieke Diekema (pupil 1-D1) een keurige wedstrijd, de brug nog iets netter en ze staat op het podium. Lieke Timmerman (pupil 1-D1) gaat bij de balk de mist in en eindigt op een 14e plaats. Merijn Fokkema (Junior E) was in supervorm vandaag – op de balk turnde ze voor het eerst de combinatie boogje-salto ao, wat bonus oplevert. Voor de 3e keer goud dit seizoen – heel knap!

Chiara Bruggeman (junior E) eindigde 12e – helaas mislukte het boogje op de balk. Verder een prima wedstrijd geturnd met voor het eerst 2x half in-half uit op sprong.

Bij de 3e ronde: Evi Beuving (instap D2) was weer in supervorm en werd 3e met een 2e plaats op balk en vloer. Bij Jeugd2-G werd Carmen Hulzebosch keurig 5e met de 1e plaats op sprong en 2e op vloer.

Sophie Tamming turnde een keurige balkoefening (3e), maar wist deze keer het podium niet te halen, maakte fatale fout bij brug en werd 7e.

Dagra van der Wekken (Jeugd2-F) begaf zich in een sterk deelnemersveld. Ze miste de salto op vloer, waardoor ze genoegen moest nemen met de 11e plaats. Op sprong werd ze knap 3e.

In de 4e ronde bij Jeugd 1-D1: Danique Dekker – na 3x scheepsrecht, heeft ze nu het goud te pakken! Op sprong had ze de 1e plaats. Naomi Afman werd 9e met een 4e plaats op vloer, op de brug (13e) laat ze wat liggen. Silvana Jager werd 12e met een keurige 4e plaats op sprong – Silvana moet werken aan netheid op vloer. Myrthe Wevers turnt voor het eerst mee voor FIT en werd 13e met een keurige 5e plaats op de balk. Marit Turkstra (Jeugd 1-D2) werd 6e – met de beste cijfers op sprong. Louise Diekema (Junior G) mist op een haar na het goud. Ze turnde bijna een foutloze wedstrijd – 1 foutje op de brug maakte dat ze genoegen moest nemen met toch een keurige zilveren plak! 1e op sprong en keurige oefeningen op vloer en balk. Sarah Dijkstra werd in dezelfde categorie 5e met voor het eerste de sprongen gesprongen met een plank ipv trampoline.

Tot slot Senior G: Inge Tekelenburg een keurige 3e plaats met een sterke oefeningen op brug (2e) en vloer (2e). Lisanne Fikkert moest genoegen nemen met een 4e plaats – met een 2e plaats op sprong.

 

1 zilveren en 3 bronzen bekers voor FIT-heren op Districtsfinale

Op de Districtsfinale district Noord zijn door de heren van FIT één zilveren en drie bronzen bekers gewonnen. Voor deze finale, die in Uithuizen werd gehouden,  hadden Jurre van Royen, Stijn Oldenbeuving, Lars Oldenbeuving, David Zwiers, Hidde Zwiers, Leon Frederiks, Sipho Dijkman, Nick Hulzebosch en Kjell Stahlmecke zich namens FIT geplaatst.

Na een mooie finale dag was er een zilveren beker voor David Zwiers. Een bronzen plaats was er voor Jurre van Royen, Lars Oldenbeuving en Hidde Zwiers. Stijn Oldenbeuving werd nipt 4e.

Tygo Dekker turnde in Volendam bij de landelijke wedstrijden naar een keurige 5e plaats. Hiermee plaatste hij zich voor de halve finale.

Komende zaterdag gaan een 7-tal FITdames-A naar de PK in Hoogezand en een 4-tal FIT-heren voor de Noord-Oostfinale naar Putten.