GYM- EN TURNVERENIGING

RWS-B 2e wedstrijd

2e RWS-B damesturnen in Nieuw-Amsterdam
9 medailles werden er in de wacht gesleept door de FIT turnsters regionale turnwedstrijden 4e/5e divisie in Nieuw-Amsterdam. 3 keer Goud was er voor Marit Turkstra, Maaike den Bleker en Aryanna Tackling; 4 zilveren medailles werden behaald door Merijn Fokkema, Anouk Westerhof, Naomi Afman en Maureen Feijen en de 2 bronzen medailles gingen naar Erin Stahlmecke en Sarah Molema.

2e rws-B damesturnen in Nieuw-Amsterdam
Eindigde Marit Turkstra (jeugd2-F) de vorige wedstrijd nog 2e – nu behaalde ze ruim de eerste plaats. Direct gevolgd door Merijn Fokkema, die zich hiermee ook kwalificeerd voor de provinciale kampioenschappen (PK). Ook turnde in deze categorie Inez Koops liet een steekje vallen op de balk, waardoor ze genoegen moest nemen met de 4e plaats, direct gevolgd door Chiara Bruggeman en Lisanne ter Braak, samen op een keurige 5e plaats met voor beide een plaatsing op de balk. Afke Heuker (Jeugd2-G) turnde deze keer geen foutloze wedstrijd, -werd ze vorige keer nog eerste – met een foutje op de balk stond ze nu naast het erepodium.
Amber Duinkerken en Tamara Stevens (junior E) werden 14e en 16e, met voor Tamara wel een kwalificatie op sprong. Anouk Westerhof (senior E) turnde zich op haar 1e wedstrijd keurig naar een 2e plaats met een 1e plaats op balk. Ilse Duinkerken moest genoegen nemen met een 4e plaats met wel een kwalificatie op de Brug. Maaike den Bleker (junior F) werd opnieuw 1e! Janine Kompagne werd 6e met wel een kwalificatie op Brug. Veronique Meints werd 10e. Ook Erin Stahlmecke (instap D2) turnde een keurige wedstrijd en behaalde een gedeelde derde plaats met mogelijke plaatsing voor de PK-wedstrijden. Ilse Veldkamp werd 8e met plaatsing op brug.
Naomi Afman (pupil1 D1)behaalde de tweede plek en heeft zich daardoor geplaatst voor de PK. Silvana Jager moest ook genoegen nemen met een 8e plaats.
Aryanna Tackling (pupil1-D2) turnde een hele mooie constante wedstrijd en behaalde daarom ook een welverdiende eerste plek. Ze heeft zich geplaatst voor de PK en heeft plaatsing op alle toestellen weten te behalen voor de toestelfinales op 21 mei in Dalen. Helaas moest Lisa Afman zich afmelden ivm een blessure en Iris Slim kon wegens omstandigheden ook niet deelnemen. In de laatste ronde werd Fit vertegenwoordigd door Maureen Feijen en Sarah Molema. Maureen werd tweede en Sarah derde – hiermee zijn ook zij door naar de PK.
Op 23 april mogen 13 FITdames zich moeten waarmaken op de Provinciale Kampioenschappen in Peize.