GYM- EN TURNVERENIGING

RWS A turnsters turnen goede wedstrijd

Afgelopen zaterdag turnden de dames hun Provinciale Kampioenschap in de 3e divisie. Namens gym- en turnvereniging FIT kwamen er 11 turnsters op de wedstrijdvloer. Tijdens deze wedstrijd konden de turnsters zich plaatsen voor de toestelfinales later in het seizoen. De dames lieten mooie oefeningen zien. De beste prestaties werden gehaald door Emilie Huijink en Saskia Zinger die in hun eigen categorie op de vijfde plaats eindigden.

In de eerste wedstrijd behaalde Wendy Huijink een 8e plaats in de categorie Senior D. In wedstrijd 2 behaalde Dagra van der Wekken in de categorie pupil 2 N3 een 10e plaats. In de categorie Jeugd 1 N4 behaalden Saskia Zinger en Demy Kleine respectievelijk een 5e en 11e plaats. Senior C turnster Marit van der Veen behaalde een 10e plaats. In wedstrijd 3 kwamen 6 FIT-turnsters op de wedstrijdvloer. De jongste FIT-turnster Myrthe Dijk behaalde in de categorie pupil 1 N3 een keurige 7e plaats. In de categorie Junior D behaalde Emilie Huijink in een deelnemersveld van 28 turnsters een knappe 5e plaats door oa een goede balkoefening te turnen. Op de voet gevolgd door wederom een stabiel turnende Joni Vochteloo die 6e werd. Larissa Kuipers behaalde een 8e plaats. Laura Huisman werd 12e en Floor van Ruth behaalde een 19e plaats. Kes Knol kon vanwege een blessure niet deelnemen aan deze wedstrijd.

Er werd door 7 dames een boogje achterover op de balk geturnd. Alle zeven dames wisten op de balk te blijven met dit element. Trainsters Marry Nederhoed en Nicolette Manusiwa zijn zeer trots op de turnsters met deze 100% score.

Marit van der Veen turnde voor het eerst op een wedstrijd een Tsukahara op het onderdeel sprong. Het doel was om zich op dit toestel te plaatsen voor de toestelfinale. Dit werd ruimschoots behaald.

Toestelfinales:
Myrthe Dijk: sprong, brug en vloer
Demy Kleine: sprong en vloer
Laura Huisman: sprong
Larissa Kuipers: brug
Emilie Huijink: sprong, balk en vloer
Floor van Ruth: brug en balk
Joni Vochteloo: sprong, brug, balk en vloer
Marit van der Veen: sprong, brug en balk
Wendy Huijink: sprong en balk

De volgende gewestelijke turnwedstrijd is de rws C – met 35 deelneemsters van FIT – op 12 maart 2016 in Hoogeveen.