GYM- EN TURNVERENIGING

Toestelfinales turnen 10 juni 2017

Mooie oogst door turnsters van Turnvereniging Fit-Beilen bij toestelfinales in Emmen

19 medailles werden in de wacht gesleept door gymvereniging FIT uit Beilen.

7x goud, 8x zilver en 4x een bronzen medaille voor de FIT-turnsters – waar Naomi Afman de kroon spande met 3 medailles – 2 gouden en 1 zilveren!

Gouden medailles waren er voor Demy Kleine op Vloer; Sarah Molema en Wendy Huijink bij Sprong; Naomi Afman op zowel Brug als bij het Ringenzwaaien. Ook bij het Ringenzwaaien goud voor Anouk Westerhof en Lieke Timmerman
Zilveren medailles waren er bij Sprong voor Anouk Westerhof en Maaike den Bleker; Op Balk voor Wendy Huijink en Naomi Afman; Bij het Ringenzwaaien waren het Myrthe Dijk, Evi Steenge, Demy Kleine en Saskia Zinger die de zilveren plak omgehangen kregen.
Brons was er bij Sprong voor Janine Kompagnie en Marit Turkstra; Aryanna Tackling en Sarah Molema bij het Ringenzwaaien.

In de eerste ronde.
Voor Myrthe Dijk (pupil 2 N3) lag de medaille van de balk voor het oprapen – helaas viel ze van de balk bij haar normaal altijd stabiele radslag!! Veel concurrentie bij sprong en brug – een 6e plaats.
Wel had Myrthe succes met haar prachtige oefening in de ringen – een 2e plaats.
(Jeugd 2E) Demy Kleine turnde uitmuntend op de vloer met een prachtige flikflak-schroefsalto, dit resulteerde dan ook in de 1e plaats. Ook werd ze met een bijna foutloze oefening 2e bij het ringenzwaaien. Een val bij het boogje van de balk zorgde voor een 4e plaats en 5e bij sprong. Saskia Zinger werd met een goede arabier op de balk 5e en 7e op vloer
Ilse Duinkerken (Senior E) maakte een klein foutje in haar prachtige ringoefening – werd daardoor 6e. Ook op balk was niet foutloos en werd ze 5e. Larissa Kuipers (senior C) miste een eis op de vloer en werd 9e.

In de tweede ronde:

(Pupil1-D1) Ilse Veldkamp en Erin Stahlmecke behaalden beide met een val van de balk respectievelijk de 10e en 11e plaats. Bij ringen werden ze 5e en 6e.
Iris Slim (Jeugd 2F) heeft er uit gehaald wat erin zat en behaalde 2 keurige 4e plaatsen op vloer en sprong. Janine Kompagnie (Junior F) werd op haar laatste wedstrijd voor FIT 3e bij sprong en 6e bij vloer. Haar tegenstandster Maaike den Bleker ging haar op de vloer voorbij met een 2e plaats. Afke Heuker werd 7e bij sprong en helaas net 4e bij de brug.
Laura Huisman (Junior D) moest ook genoegen nemen met een 4e plaats en wel bij sprong – met voor het eerst een overslag achterwaarts met hele schroef.

In de 3e ronde:
(Instap D1) Lieke Timmerman en Evi Steenge behaalden respectievelijk de gouden en zilveren plak bij het ringenzwaaien. Lieke moest bij brug genoegen nemen met een 11e plaats. Frederike Diekema en Evi moesten bij sprong ook genoegen nemen met een 11e en 12e plaats. Frederieke werd daarnaast ook nog 9e bij ringenzwaaien, 11e bij vloer en 12e bij de balk.
(Jeugd 1-D1) Dagra van der Wekken werd 4e bij ringenzwaaien, 7e bij balk en 9e bij brug. Sarah Molema behaalde bij sprong met prachtige overslagen de 1e plaats – bij het ringenzwaaien de 3e prijs en bij balk de 5e plaats. Maureen Feijen behaalde de 7e plaats bij het ringenzwaaien.
(Senior D) Wendy Huijink behaalde met haar prachtige sprongen – 2x een overslag achterwaarts met hele schroef de eerste plaats – ondanks een val bij de arabier op de Balk werd Wendy toch nog 2e. Anouk Westerhof eindigde keurig achter Wendy bij sprong op een 2e plaats en met een prachtige ringoefening bij het ringenzwaaien ging Anouk Demy voorbij en behaalde Goud. Mariska Venema had ook graag de strijd aangegaan met Wendy en Anouk. Helaas raakte ze bij de 2e sprong geblesseerd – ze behaalde hierbij nog de 8e plaats. Op halve kracht maar met al haar ziel en zaligheid behaalde Mariska op de balk daarna nog de 5e plaats en op vloer met veel expressie de 8e plaats.

In de 4e ronde:
(Pupil 2-D1) Naomi Afman behaalde met een nette oefening de 1e plaats op Brug – ook bij het ringenzwaaien liet ze alle concurrenten achter zich en behaalde net voor Myrthe de 1e plaats. Bij balk werd ze keurig 2e. Aryanna Tackling werd keurig 3e bij het ringenzwaaien en moest genoegen nemen met een 4e plaats bij de balk.
Lisa Koster (junior G) die zich als enige voor alle onderdelen had geplaatst, miste de scherpte deze keer en moest op balk genoegen nemen met een 5e plaats, op sprong een keurige 6e, Op brug 9e en op vloer 10e – de concurrentie was dan ook groot.
(Junior E) Marit Turkstra ging bij sprong voor alles of niets – voor het eerst turnde ze o.a. een overslag achterwaarts met hele schroef en dat werd beloond met een keurige 3e plaats! Op brug en vloer werd ze 9e. Merijn Fokkema viel bij sprong net buiten de boot met een keurige 4e plaats. Merijn werd 7e op vloer. Inez Koops heeft ook alles gegeven op de vloer – Inez moest helaas genoegen nemen met een 12e plaats! Geen plaatsing voor de andere toestellen, maar wel ringenzwaaien voor Chiara Bruggeman en Lisanne ter Braak met respectievelijk de 6e en 8e plaats.
FIT kan weer terug kijken op een geweldige turndag en turnseizoen!

Komende zaterdag viert gym&turnvereniging FIT-Beilen haar 2-jaarlijkse FITtastic-Familiedag met een Gym4fun-dag voor alle leden met introducees in de Drenthehal met aansluitend een BBQ bij de korfbalkantine naast of achter de Drenthehal.