GYM- EN TURNVERENIGING

Turners presteren goed op thuiswedstrijd

Afgelopen zaterdag was FIT-Beilen gastheer van de herenwedstrijden van het Gewest Noord van de KNGU. Vanaf 9.00 uur streden in de Drenthehal zo’n 200 herenturners om de medailles en om plaatsing voor de diverse finales later in het seizoen. Tevens werden de prijzen uitgereikt voor de turncompetitie. Hier kom je voor in aanmerking als je aan alle wedstrijden hebt deelgenomen. Namens FIT-Beilen turnden Ruben Slager, Giel Stahlmecke, Lars Gorter, Mitchell Prins, Joris Ribberink, Niels Heling, Bram Snelten, Jorn Stahlmecke, Lars Oldenbeuving, Xander Boer, Bram van Dieren en Joran Ribberink hun wedstrijd.

In de categorie pupil niveau 12 behaalde Joris Ribberink een prima 3e plaats en hiermee een 2e plaats in de competitie. Bram van Dieren turnde in de categorie instap niveau 15 een keurige wedstrijd. Na een eerste plaats op de eerste wedstrijd, kwam hij nu net tekort voor het goud en eindigde op de 2e plaats. Wel werd Bram 1e in de competitie. In dezelfde categorie turnde Xander Boer naar een verdienstelijke 3e plaats, wat hem ook een derde plaats in de competitie opleverde. Lars Oldenbeuving (instap niveau 14) eindigde net naast het podium, maar behaalde wel een 3e plaats in de competitie.

Ruben Slager, Joran Ribberink en Lars Gorter behaalden een 4e plaats. De overige turners kunnen terug kijken op een goede wedstrijd en mogen trots zijn op de door hen behaalde resultaten.

Door deze resultaten hebben Lars Oldenbeuving, Bram van Dieren, Joris Ribberink en Xander Boer zich geplaatst voor de districtsfinale op 18 april in Stadskanaal. Ruben Slager en Bram Snelten plaatsten zich voor de Noord-Oost finale, welke tevens op 18 april in Stadskanaal zal worden gehouden.

Komende zaterdag mogen onze dames naar Smilde voor de Regionale wedstrijden B meerkampturnen Noord-Drenthe.