GYM- EN TURNVERENIGING

2e rws A in Assen 31 maart 2018

 

Inez Alberts weer goed voor GOUD

 

Zaterdag 31 maart 2018 werd in de Pitteloo-hal in Assen door 10 FIT-turnsters gestreden voor plaatsing voor de Provinciale Kampioenschappen (PK) en de Toestelfinales (TF). 7 turnsters hebben zich geplaatst voor de PK en in totaal wisten de 11 turnsters 19 TF te halen.

 

In de categorie Senior C was het een spannende wedstrijd. Na 3 van de 4 toestellen stond Laura Huisman op een 2e plaats en Floor van Ruth op een 3e plaats. Hun laatste toestel was balk. Floor turnde een wiebelige oefening maar wist op de 10cm brede balk te blijven staan. Laura Huisman had haar zenuwen niet helemaal onder controle en moest helaas 2 vallen incasseren. Hierdoor vielen beide meiden net naast het podium en behaalden een 5e en 6e plaats. Larissa Kuipers beaamde voor de wedstrijd dat ze toch wel zenuwachtig was. Dit was niet zo verwonderlijk. In oktober kwam ze tijdens een training lelijk ten val waardoor ze een dubbele armbreuk opliep. Ik zei toen tegen haar dat ze zenuwachtig mag zijn maar dat ze bovenal moet genieten van de wedstrijd . Je moest van ver komen en moet je kijken waar je nu staat en wat je allemaal weer kan. Petje af! Eigenlijk hadden we gedacht dit seizoen geen wedstrijden meer te turnen. Vanaf december mocht ze van de fysiotherapeut weer wat dingen proberen in de turntraining. Ze pakte heel snel de elementen weer op en deed ook al gauw weer mee met de ‘gewone’ training. Het ging zo goed zelfs dat ik een maand geleden tegen Larissa zei dat ze wel een wedstrijd kon turnen. Dit vond ze zelf ook. En daar stond ze dan afgelopen zaterdag. Nog geen half jaar na het oplopen van haar blessure. En hoe trots ben je dan als trainster dat ze ook nog een toestelfinale op sprong wist te halen!

 

Saskia Zinger turnde een wedstrijd naar kunnen en behaalde een 13e plaats als eerstejaars Junior. Op brug haalt ze nog niet alle eisen. Op alle onderdelen moet gewerkt worden aan stabiliteit en netheid.

Demy Kleine behaalde een 7e plaats. Op balk en vloer turnt ze oefeningen met een hoge uitgangswaarde. Ze kan moeilijke elementen en maakt combinaties die haar bonuspunten opleveren. Ook voor Demy geldt dat ze hard moet werken aan stabiliteit en netheid.

Myrthe Dijk greep net naast het podium met een 4e plaats op niveau jeugd N4. Ze heeft een enorm goede wedstrijd geturnd, en nergens fouten gemaakt. Echter was de concurrentie enorm groot en werd ze op door hun op de D-scores ingehaald. Myrthe heeft zich geplaatst voor op alle toestellen voor de toestel finale en voor de provinciale kampioenschappen!

Voor de instappers alweer de tweede wedstrijd voor dit seizoen en wat hebben ze goed hun best gedaan. Laura Steens en Inez Alberts hadden zich al geplaatst voor de pk-wedstrijd en Renske moest deze wedstrijd nog even knallen om een plekje te bemachtigen en dat heeft ze dan ook gedaan. Ze is als 6e geëindigd en mag zich dus nog een keer bewijzen op 14 april. Ook Laura Steens heeft een goede wedstrijd geturnd, helaas wat foutjes gemaakt waardoor ze op de 9e plek is geëindigd. De vorige wedstrijd heeft Laura zich al bewezen met een keurige 3e plaats. Inez heeft zich ook deze wedstrijd weer bewezen met keurige oefeningen en is daardoor weer eerste geworden van maar liefst 17 deelnemers.  Ook hebben de meiden zich geplaatst voor de toestelfinales. Inez mag alle onderdelen nog een keer doen. Laura op sprong en vloer en Renske op brug, balk en vloer.

Bij de Senioren D moest Anouk Westerhof het vandaag zonder Mariska Veenema doen die een paar maandjes voor school in Zuid-Afrika zit. Anouk begon goed op sprong. Op vloer turnde ze voor het eerst de overslag-salto. Bij Brugongelijk maakte Anouk helaas een radicale fout bij de buikdraai voorover, waar ze anders nooit moeite mee heeft – dit koste haar de podiumplek. Maar gelukkig is ze nog wel bijgeplaatst voor de PK en krijgt ze een herkansing! 3e keer scheepsrecht, Anouk?!!!

7 Turnsters kunnen zich dus weer klaar maken voor de Provinciale Kampioenschappen op 14 april in Hoogezand.