GYM- EN TURNVERENIGING

Zilver en brons voor FITdames bij PK

Afgelopen zaterdag waren de Provinciale kampioenschappen 4-kamp damesturnen in Hoogeveen. 12 FIT-turnsters hadden zich geplaatst. 3 medailles werden er in de wacht gesleept: Maaike den Bleker kreeg de zilveren medaille omgehangen, Wendy Huijink en Lisa Koster de bronzen medaille.
In de 1e ronde mochten Afke Heuker, Maaike den Bleker en Dagra van der Wekken het spits afbijten. In de categorie junior F turnde Maaike bijna een foutloze wedstrijd – met 1 val van de balk eindigde ze op de tweede plaats en kreeg het zilver omgehangen. Afke begon slecht bij de balk – ze viel er 2x af. Op de andere toestellen herpakte ze zich goed, met voor het eerst naast een flikflak-salto op vloer ook een salto voorover tot stand. Afke eindigde net naast het podium met een 4e plaats. Dagra van der Wekken turnde in de categorie jeugd 1 D1 een keurige en constante wedstrijd, waarbij ze uitblonk op de balk en op dat toestel ook als 1e eindigde. Helaas door een val bij sprong kwam ze net naast het podium terecht met een keurige 4e plek. Dit was haar beste wedstrijd tot nu toe, goed gedaan Dagra!
In de 2e ronde kwamen Aryanna Tackling en Naomi Afman uit op het niveau pupil 2 D1. Naomi begon heel sterk – haar eerste toestellen gingen dan ook foutloos. Helaas was ze een onderdeel bij vloer vergeten wat haar uiteindelijk 2 punten kostte. Naomi eindigde op een keurige 7e plaats. Aryanna turnde een prima wedstrijd. Helaas liet ze wat steekjes vallen bij de balk en eindigde ze op de 11e plaats. Bij junior E mochten Marit Turkstra en Merijn Fokkema in de baan. Merijn turnde een ongelukkige wedstrijd. Beide begonnen ze super bij de balk – hierop werden ze dan ook samen 2e . Bij sprong mislukte de 2e sprong enigszins bij Merijn en bij de brug ging haar leertje los, waardoor ze de oefening moest onderbreken. Merijn werd 11e. Marit turnde vrijwel foutloos – maar op dit niveau moet je echt alle eisen en bonussen turnen wil je in de top 3 belanden – een keurige 6e plaats voor Marit.
In de 3e ronde mochten de Oudste meiden en de Jongste deelnemer van Fit hun oefeningen laten zien. Bij de Senioren D mochten Wendy Huijink, Mariska Venema en Anouk Westerhof aantreden. Wendy begon super met een 1e plaats op balk en 2e op brug, bij de 1e sprong ging Wendy helaas bij de landing door haar enkel en viel – gelukkig kon ze de wedstrijd nog vervolgen met een 2e sprong, maar hiermee verspeelde ze wel het goud voor brons, waar we dan toch nog heel blij mee waren! Anouk turnde een stabiele wedstrijd met een eerste plek op sprong en eindigde overall keurig 6e. Mariska haar balk ging helemaal de mist in, waarmee ze een podiumplek verspeelde, verder een prima wedstrijd geturnd met de mooiste brugoefening (2e samen met Wendy) van haar dit seizoen – op vloer knalde ze weer – uiteindelijk werd ze 11e. Frederieke Diekema Instap D1 had veel concurrentie en goede tegenstanders en dat konden we direct bij het eerste onderdeel al merken. Frederieke heeft een mooie wedstrijd geturnd, maar helaas nog niet goed genoeg om bij de eerste drie te eindigen. Frederieke werd 16e .
Lisa Koster nam deel aan de laatste ronde op het niveau junior G. In een deelnemersveld van 9 deelnemers begon Lisa niet sterk. Bij de salto van de brug viel ze. Ze herpakte zich weer goed en knalde op balk waarbij ze het hoogste cijfer behaalde. Bij Sprong viel ze bij de 2e sprong helaas bij de landing, maar desalniettemin werd Lisa toch 3e in haar categorie. Goed gedaan Lisa!