GYM- EN TURNVERENIGING

Ouder- en kindgym

Kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar oud zijn van harte welkom op de ouder en kind gymnastieklessen. Samen met een ouder, grootouder of andere verzorger wordt er een uurtje gegymd in een echte gymzaal. Er staan allerlei toestellen klaar waarop gespeeld, geklauterd, geklommen of gesprongen kan worden. Het plezier in bewegen staat centraal. De kinderen krijgen kleine opdrachtjes waardoor ze leren afstand, diepte, verte en hoogte in te schatten. Door samen te spelen, het wachten op je beurt en het letten op de andere kinderen leren de kinderen ook op sociaal gebied.

De les wordt afgesloten met het zingen van liedjes, waar natuurlijk ook op bewogen wordt.

Haal je Beweegdiploma bij FIT Beilen!

Bij FIT is het nu voor kleuters mogelijk om een Beweegdiploma te halen. Hiervoor moet het kind laten zien dat het de basisvaardigheden van bewegen beheerst. Het gaat dan niet alleen om de vaardigheden voor turnen, maar voor verschillende soorten sporten, zoals bijvoorbeeld zwemmen, voetbal, volleybal en handbal.

De reden voor de KNGU om te starten met het Beweegdiploma is dat kinderen tegenwoordig minder actief bewegen, doordat ze meer tijd doorbrengen voor de tv of achter de computer. Hierdoor komen ze minder in beweging. Dit vergroot de kans op het oplopen van ernstige blessures. In de lessen voor het Beweegdiploma komen alle bewegingen aan de orde, zodat de kinderen meer controle krijgen over hun dagelijkse handelingen.

De lessenserie voor de kleuters bestaat uit 20 lessen die worden aangeboden tijdens de reguliere gymlessen.